У «Ласці» будують каналізаційну мережу

17 Грудня 2021, 10:51
У «Ласці» будують каналізаційну мережу 455
У «Ласці» будують каналізаційну мережу

У луцькому комунальному підприємстві «Ласка» формують та облаштовують систему водовідведення. Нині тривають земляні роботи, проклали труби до фільтраційних колодязів.

Про це «Суспільному» повідомила директорка Оксана Богданюк.

Поки тривають будівельні роботи, підприємство «Ласка» працює у звичному режимі. Оксана Богданюк каже: доглядають собак, стерилізують, виїздять на виклики. З її слів, зараз на КП «Ласка» перебуває майже 300 собак і 30 котів.

Як зазначила Оксана Богданюк, побудова каналізації є однією з першочергових потреб підприємства, адже раніше системи водовідведення тут не було.

Роботи з побудови каналізаційної мережі на території підприємства тривають четвертий день. Працівники підрядної організації, яка виграла тендер на проведення робіт, уже змурували три фільтраційні колодязі і проклали труби.

«Глобальних комунікацій, які повинні бути на будь-якому комунальному підприємстві, що працює у сфері ветеринарної медицини, тут не було. У нас яма, яку ми час від часу відкачували при наповненні. Підприємство розміщене так, що ми не можемо врізатися у центральну каналізацію», – зазначила директорка КП «Ласка».

Проєкт будівництва передбачає побудову септика і прокладання мереж до нього і облаштування санвузлів у приміщенні, – повідомив начальник управління капітального будівництва Луцькради Леонід Карабан.

З його слів, загальна вартість побудови каналізації в «Ласці» – 1 мільйон 75 тисяч гривень.

«Заявлена заявка на тендер була 982 тисячі. Підрядник свою ціну запропонував 972 тисячі і договір ми заключили на 972 тисячі. У цьому році ми маємо десь 690 тисяч, але я думаю, що ми не освоїмо цих коштів. Це кошти міського бюджету, у лютому вони будуть перерозподілені на цей же об’єкт», – зазначив посадовець.

Роботи з побудови мережі водовідведення на луцькому комунальному підприємстві триватимуть до червня 2022 року.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром