Федорова: кількість хворих на кір учнів зростає

16 Листопада 2017, 14:45
3376

Кількість інфікованих небезпечною хворобою учнів в обласному центрі зростає, а деякі батьки навідріз відмовляються вакцинувати дітей.

Про це повідомляє видання Сьогодні.

Нагадаємо, 7 листопада у ЗОШ №25, що на вулиці Федорова у Луцьку медики зареєстрували п'ять ймовірних випадків захворювання на кір в початкових класах,  9 листопада лікарі повідомляли вже про десятьох хворих учнів цієї школи, ще один випадок був зафіксований у ЗОШ №7, що на Дубнівській

А з 10 листопада у школі № 25 був розгорнутий тимчасовий пункт щеплень для проведення вакцинації від кору усім нещепленим дітям.

Втім, хвороба досі поширюється: на даний момент у ЗОШ №25 на кір захворіли вже 16 дітей. Як повідомили медики, деякі батьки навідріз відмовляються вакцинувати дітей.

Не підлягає вакцинації лише невелика кількість дітей: ті, яким проводять переливання крові або призначена імуносупресивна терапія, а також діти, які страждають непереносимістю білка. Аби вберегти таких дітей від інфекції, медики радять їх батькам і самим дітям перебувати вдома протягом 21-го дня.

Усім контактним нещепленим дітям у вогнищі інфекції кору необхідно провести вакцинацію якомога раніше – це забезпечить імунітет на майбутнє. 

Батькам дітей, які відвідують заклади загальної середньої та дошкільної освіти та підлягають вакцинації від кору, необхідно звертатися у відділення профілактичних оглядів дітей комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка»(пр. Волі, 3а, 5-й поверх).

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром