Горохівські студенти разом з депутатом Іван Миркою передали тактичну маскувальну сітку для бійців ЗСУ

15 Грудня 2021, 13:53
Горохівські студенти разом з депутатом Іван Миркою передали тактичну маскувальну сітку для бійців ЗСУ ПОЛІТИЧНА РЕКЛАМА 747
Горохівські студенти разом з депутатом Іван Миркою передали тактичну маскувальну сітку для бійців ЗСУ

14 грудня студенти та педагогічний колектив Горохівського коледжу Львівського Національного аграрного університету передали тактичну маскувальну сітку для бійців Збройних Сил України, що на сході нашої держави боронять її територіальну цілісність і незалежність від агресії російських та проросійських збройних формувань.

 Одним із організаторів акції став депутат Волинської обласної ради від фракції «Європейська Солідарність» Іван Мирка, коштом якого були закуплені основи для тактичних маскувальних сіток та передані у навчальні заклади горохівської громади.

Робота над виготовленням сітки у Горохівському коледжі ЛНАУ відбувалася під керівництвом викладача Леоніда Кузьмука. Було зібрано тканину, виготовлено стрічки потрібних розмірів, студенти оволоділи мистецтвом плетіння.

Захід розпочався у каплиці коледжу молебнем за здоров’я українських захисників, воїнів Збройних Сил України, який звершив митрофорний протоієрей От. Роман Янів, настоятель Свято-Миколаївської церкви (ПЦУ). Урочиста передача маскувальної сітки відбулася у бібліотеці коледжу, куди завітали депутат Волинської обласної ради Іван Мирка, волонтер Віталій Гладун, а також студенти і працівники навчального закладу. Разом із сіткою на схід було передано й листи вдячності від студентів для наших воїнів.

«Восени ми долучилися до проекту, який передбачає плетіння зимових маскувальних сіток, адже ми дуже добре знаємо ту ціну, яка дозволяє більшості українців займатися своїми справами та радіти життю. Велика честь і шана хлопцям на Сході за те, що вони боронять наш спокій. Маскувальні сітки та привітання солдатам будуть передані у зону бойових дій, щоб напередодні різдвяних свят передати трохи радості та надії нашим захисникам», – зазначив Іван Мирка на зустрічі у Горохівському коледжі ЛНАУ.

Студентка Марія Корень презентувала власну поезію, адресовану захисникам України. Справжньої урочистості події додала пісня-вітання українським воїнам у виконанні студентського вокального колективу.

«Наші студенти, викладачі та працівники з неймовірним бажанням долучилися до плетіння маскувальної сітки, адже ми розуміємо, які загрози стоять зараз перед нашою державою. Хочу побажати усім, хто сьогодні обороняє нашу державу, міцного здоров’я та наснаги. Ми віримо у ваш патріотизм, вашу силу духу і дякуємо вам за те, що ми можемо спокійно працювати і вчитися в нашій вільній і незалежній Україні». – розповів Олег Жельчик, директор Горохівського коледжу ЛНАУ.

«Саме дитячі руки мають силу оберегу, кожний студент з добротою та молитвою, дбайливо вплітав кожну стрічку, для захисту наших бійців від кулі, вибуху гранати, міни», – зазначила Оксана Кузьмук, кураторка групи А-11, студенти якої активно долучилися до плетіння маскувальної сітки.


Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром