Без свідомості та на апараті ШВЛ: жінка, яка найбільше постраждала в аварії на Соборності, у важкому стані

14 Грудня 2021, 09:55
Аварія на проспекті Соборності 1081
Аварія на проспекті Соборності

Жінка, що найбільше постраждала в аварії на проспекті Соборності зараз знаходиться в реанімації  без свідомості та на апараті ШВЛ

Неповнолітньому водію, який в'їхав у натовп на пішохідному переході в Луцьку, оголосили підозру у злочині, — розповіла речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук. Каже: 39-річна жінка та її 5-річний син, перебувають в реанімації. Про це пише Суспільне.

Суспільне поспілкувалося з медиками про стан травмованих, з'ясувало інформацію про неповнолітніх, які спричинили аварію, зібрало свідчення очевидців дорожньо-транспортної пригоди та думки правоохоронців.

Стан травмованих в аварії

Стан жінки після аварії за добу не змінився. Вона перебуває у відділенні реанімації обласної клінічної лікарні, без свідомості, на апараті штучної вентиляції легень, — каже завідувач відділення обласної лікарні Микола Пемпко. Додає: жінку прооперували, попереду ще щонайменше дві операції.

В обласній дитячій лікарні лікується її п’ятирічний син. Дитина під час аварії перебувала з матір’ю. На час знімання хлопчик перебував у реанімації. Родичі не дозволили лікарям розповісти про стан дитини.

Як характеризують неповнолітнього керманича у закладі, де він навчається

Водій і двоє пасажирів — одногрупники, учні першого курсу Луцького вищого професійного училища. 

«Вони характеризуються позитивно: старанні, виконавські, не пропускали заняття, спокійні, врівноважені. В самій групі учні, які з ними вчаться – подивовані й не вірять, що таке могло статися», — каже директор училища у якому навчаються хлопці Володимир Романюк.

Працівники навчального закладу телефонували матері неповнолітнього водія, аби дати можливість прокоментувати ситуацію. Жінка слухавки не брала.

Як пригадують момент аварії очевидці та травмовані

Нині поліцейські збирають свідчення. Травмована Вікторія Аніщук прийшла до відділку, аби дати свідчення про аварію. Жінка говорить: «Почали збивати людей, як кулі, переді мною пролетіла жінка, далі під машиною опинилася я, мало що пам'ятаю. На одну ногу прийшовся удар машини, а на другій він просто проїхався. Дитина, яка постраждала – ровесниця моєї дитини, й того крику дитини з моєї голови не забере ніхто ...»

Що кажуть у поліції

До аварії хлопці знімали відео у машині та публікували в соцмережі. Його виклав на своїй Facebook-сторінці перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

Речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук каже: неповнолітні були тверезі. Кров у них відібрали на аналізи, результати будуть через кілька днів. Додає: учасники аварії визнають свою провину, пасажири свідчать хто був за кермом. Нині 16-річному хлопцеві висунули підозру у злочині, він в ізоляторі тимчасового тримання.

14 грудня у Луцькому міськрайонному суді неповнолітньому водієві обиратимуть міру запобіжного заходу. Нині хлопець затриманий.

Читайте також: У п'яти медзакладах Волині запрацювали сучасні комп'ютерні томографи

 

 
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024