Чиновники не дозволяють провести виставу в Луцькій синагозі

15 Листопада 2017, 15:59
3117

Провести виставу у приміщенні Великої хоральної синагоги не дозволили нібито через аварійний стан будівлі. Виставу планували провести у неділю, 19 листопада.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала організатор вистави Міла Роспопа.

За словами дівчини, захід мав відбутися у рамках реалізації міні-проектів соціальної дії, які у своїх громадах здійснюють учасники Українсько-американської академії громадянського лідерства.  Театр-лабіринт організовували спільно з ортодоксальною єврейською громадою у Луцьку. 

Читайте також: Луцькі євреї хочуть відносити синагогу в Старому місті

«Тепер ми робитимемо виставу не в синагозі. І це так дивно. Тому що усний дозвіл провести театр-лабіринт про історію єврейської громади в Луцьку ми спільно з ортодоксальною єврейською громадою в місті отримали від начальника управління культури Волинської ОДА ще минулого тижня. Тоді Валерій Дмитрук сказав тільки написати невеличкого листа-прохання, просто аби все було офіційно. 

Сьогодні у відповіді на той лист ми отримали відмову... У синагозі не можна проводити культурно-масових заходів, бо будівля потребує ремонту. Тобто, тренування вихованців спортивного клубу «Динамо» там проводити можна, а виставу – ні. Якесь таке неприємне відчуття... Вперше на моєму власному досвіді посадовець каже одне, а робить протилежне. Хто-небудь, поверніть мої рожеві окуляри», – ідеться в дописі.

У відповіді на прохання провести захід написали:

«... управління культури вважає проведення анонсованого заходу у приміщенні синагоги у даний час неможливим, оскільки споруда потребує ремонтних робіт, а зала не пристосована для здійснення культурно-масових заходів». 

Відповідь на прохання провести виставу у приміщенні синагоги
Відповідь на прохання провести виставу у приміщенні синагоги

Наразі приміщення синагоги продовжує використовувати для тренування дітей спортивний клуб «Динамо».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром