Маленького лучанина Максимка забрали з дитбудинку до батьків

15 Листопада 2017, 14:34
9297

Маленького Максимка забрали з луцького дитбудинку додому. Хлопчик перебував у будинку дитини з 24 травня до 14 листопада, 2017 року. За цей час навколо цієї сім'ї крутилось багато розмов, як хороших так і поганих.

Тож пропонуємо вам дізнатись більше про цю родину та обставини, через які хлопчик знаходився не вдома та не з батьками.

Віктор Кошкарян і Ольга Міщук – разом уже три роки, одружені та проживають у Луцьку. Чоловіку – 21, жінці – 22 роки. Молода пара має сина Максимка. Живуть у будинку бабусі Віктора.

Все було б добре, якби не подія, яка підняла на вуха весь Луцьк. Дворічний Максимко опинився у дитячому будинку.

Цю ситуацію батьки пояснювали тим, що у них не має можливості дати сину безпечне життя, адже у будинку проводять ремонтні роботи. Також батько зазначав, що забрали сина після візиту до них працівників соціальних служб. Коли ті, побачили умови в яких проживає дитина то запропонували батькам такий варіант, на який вони, роздумуючи, але все ж таки погодились.

«Місяць шукали можливості. Зрештою, написали заяву про те, щоб Максима взяли до будинку дитини. Хоча я був проти. Я дуже цього не хотів! Шукав, пробував. Потім не виходило. Було так обідно! Навіть кумів просив у вільну кімнату пустити просив», – розповідає Віктор у коментарі для Волинь24.


Будинок у якому мешкає сім'я
Будинок у якому мешкає сім'я

Дворічний Максим потрапив у дитбудинок 24 травня, 2017 року.

Головний лікар Волинського обласного спеціалізованого Будинку дитини Володимир Алейніков говорив, що батьки навідувались до дитини і так тривало півроку, Максим перебував у будинку, аж поки не потрапив у лікарню. У дитини 19 жовтня піднялась температура і його відвезли у інфекційне відділення.

Максимко у дитбудинку
Максимко у дитбудинку

Віктор Кошкарян говорив, що не знав про це, а дізнався зі слів директора, який прочитав це у Facebook. З цього моменту, навколо сім'ї крутилось багато розмов, а все почалось із допису Вікторії Костецької.

«Привезли тільки що в лікарню хлопчика з дитячого будинку. Батьки його здали рік тому бо робили ремонт і забирають по цей час. Такий гарненький,спокійний хлопчик. І ще й до того всього сьогодні у нього день народження Йому сьогодні 2 рочки. Його «батьки» не позбавлені батьківських прав, в них просто немає умов для прожиття дитини. Мати, зі слів працівників лікарні, пропаща людина! Батько інколи навідується до дитини», – написала жінка.

У дописі жінка просила допомогти хлопчику усіх небайдужих людей. Купити ліки, принести іграшки, смаколики або ж просто приділити дитині увагу.

«Можливо, хто може, безпосередньо в Інфекційній лікарні поцікавитись перебігом лікування дитини, адже він зовсім саменький лежить в боксі біля холодної стіни. Звати цього маленького ангелочка Максимко. Дитина знаходиться в Волинській Обласній Інфекційній лікарні в крапельному відділенні на 2 поверсі. В нього зараз респіраторна інфекція, йому потрібні ліки», – завершила свій пост лучанка.

Це неабияк схвилювало лучан, волонтери та просто добрі люди почали допомагати Максимку: приносили іграшки, їжу, купували ліки. Пізніше, навіть почали чергувати біля хлопчика в лікарні.

1
Список покупок волонтерів
Список покупок волонтерів

Щоб зібрати усіх небайдужих людей у соціальній мережі Facebook створили спільноту під назвою «Допоможемо разом маленькому Максимку з Луцька жити з батьками». Там люди домовляються, діляться ідеями. Кульмінацією стала пропозиція – купити для сім'ї квартиру і волонтери підтримали.

Все-таки небайдужі люди допомогли здійснити мрію хлопчика і він тепер разом з мамою. У вівторок, 14 листопада у цій спільноті Marta Levchenko написала такий пост: «Доброго вечора! Ми всі разом це зробили!!! Це перший крок до щасливого майбутнього Максимка і його батьків!».

До цього користувачка  додала фотографії Максима з мамою.

1
Марта Левченко з Ольгою Міщук та Максимком
Марта Левченко з Ольгою Міщук та Максимком

1
Мама Ольга з Максимком їдять торт
Мама Ольга з Максимком їдять торт

Святковий торт
Святковий торт

Мама Ольга з Максимком
Мама Ольга з Максимком

 

Коментарі
15 Листопада 2017, 16:47
сотни тысяч семей попадают в такие ситуации, не вижу ничего негативного
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024