У Луцьку покажуть «Війну химер»

14 Листопада 2017, 19:32
1720

Лучан кличуть на фільм про Іловайський котел і життєві цінності у Луцьку.

ХІV Мандрівний Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA запрошує лучан і гостей міста 23 листопада о 18:00 на перегляд і обговорення фільму Анастасії та Марії Старожицьких «Війна химер».

Ця історія побудована на документальному матеріалі, відзнята її безпосередніми учасниками. Валерій Лавренов (позивний «Лавр») був добровольцем на фронті, потрапив у Іловайський котел і втратив своїх найближчих побратимів. Його повернення з війни вносить нові відчуття, зокрема і в стосунки з коханою. Аби зрозуміти, що він втратив і знайшов там, вона поїхала з ним туди відразу після битви. Проїжджаючи зруйнованими містами, вона намагається зрозуміти суть війни і любові. Під час війни вони прямо говорять одне одному про свої почуття, вириваючись із котла.

«Для мене це насамперед моє життя. Я його прожив, я дякую побратимам, які були зі мною. Це був 2014 рік – тяжкий час. Я з ним живу щодня. Тоді ми робили свій вибір, ми мусили його робити, і будемо робити надалі. Це історія двох людей, а у нас в країні таких історій тисячі, десятки тисяч. Мусимо їх показувати людям, бо розумію, що ми «втомилися від війни», але ж здебільшого втомилися якраз ті, які сидять на диванах», – каже головний герой фільму «Лавр».

Це – історія подорожі до лінії фронту та спроби спільного життя опісля всього. 

Кадр із фільму
Кадр із фільму

Обговорення стрічки відбудеться за участі бійців, котрі не з розповідей знають, що таке війна.

Фестиваль аполітичний і некомерційний.

Вхід на всі кіноперегляди та заходи фестивалю вільний!

Один із кадрів фільму
Один із кадрів фільму

Координатор фестивалю на Волині – ВОГО «Волинський прес-клуб». Партнери показу-відкриття – Палац культури міста Луцька, департамент культури Луцької міської ради.

Організатори Міжнародного фестивалю – Українська Гельсінська спілка з прав людини, ГО «Південь», Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я, ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

Партнери – Державне агентство України з питань кіно, Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини.

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні. 

Читайте такожДо Луцька мандрує XIV Міжнародний фестиваль Docudays UA

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром