У зоопарку прихистили пораненого лебедя

14 Січня 2016, 15:06
2762

Працівники комунального підприємства «Ласка» допомогли прилаштувати птаху із травмованим крилом із Локачів у міський звіринець.

Директор КП «Ласка» Дана Новарчук розповіла, що до неї звернулися зоозахисники-волонтери з селища Локачі допомогти врятувати пораненого лебедя. Вона порадила звернутися до Луцького зоопарку, але волонтери сказали, що уже зверталися туди, проте їм відмовили. Оскільки була пізня година,  Дана  Новарчук  домовилася з волонтерами, щоб привозили птаха до КП «Ласка», а потім будуть шукати йому дім.

Локачинські волонтери звернулися до працівників Державної служби із надзвичайних ситуацій. «Надзвичайники» півтори години ловили лебедя на селищному озері.

«Ми пливли до птаха на човні, бо лід був дуже крихкий, заганяли з кількох сторін та нічого не виходило, аж поки ми не поїхали по сіті. Ветеринарний лікар весь час був із нами. Коли нарешті вдалося птаха упіймати, лікар оглянув його й перев’язав рану. Дуже багато людей зібралося подивитись на нашу роботу. Раді, що таки змогли  врятувати лебедю життя. Не відомо, як склалася б його доля на озері у великий мороз з пораненим крилом», – ділиться враженнями «надзвичайник».  

Потім птаху привезли у КП «Ласка». Дана Новарчук відразу зателефонувала до зоопарку. Директорка Людмила Денисенко була вражена інформацією щодо відмови від лебедя і сказала, що вони з радістю приймуть птаха до себе. Виявилося, локачинські волонтери додзвонилися не до Луцького зоопарку (з етичних міркувань не називаємо його), де і почули відмову.

Тепер лебідь проживає у зоопарку, де він у безпеці й під наглядом ветеринарів.  

Нагадаємо, недодавно у зоопарку поселили нового хижака. Норку, яка крала птицю на території кінноспортивної школи, спіймали сторожі.

Фото надала Дана Новарчук



 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром