Померла козуля, яку врятували з-під криги: на неї полювали мисливці

08 Грудня 2021, 16:10
Косуля 839
Косуля

Козуля, яку нещодавно врятували з-під криги в селі Промінь місцеві жителі померла: тварина мала рани, численні травми та кульові поранення.

Про це пише Суспільне.

«Врятувати тварину не вдалося, 8 грудня козуля померла», – розповіла директорка КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко.

Шансів вижити у тварини, коли її привезли 8 грудня у звіринець, було «50 на 50», – зазначила керівниця зоопарку.

«У неї була рана, з якої ветлікар дістав дві дробинки (свинцеві кульки, які використовують мисливці для стрільби з мисливської рушниці (зазвичай для полювання на зайців) – ред.) В козулі були крововиливи і пробита грудна клітина. Коли тварина померла, то вже при розтині виявили інші дробинки. На тварину значить полювали, і певно, на лід її загнали мисливці», – повідомила Людмила Денисенко

Як розповів у телефонному коментарі місцевий житель Володимир Демчук, тварину до зоопарку забрали волинські екологи та єгері Українського товариства мисливців та рибалок. Каже: до цього часу козуля перебувала в господарській будівлі місцевого жителя на відновленні.

«В понеділок (6 грудня – ред.) козулю відпустили, але вона не могла нормально стати на ноги і не йшла. Один з чоловіків забрав козулю до себе, відігрівав, лікував, а вчора (7 грудня – ред.) купили антибіотик і давали тварині, бо в неї ще з ноги йшла кров. Потім приїхали екологи та УТМР і завезли в зоопарк», – додав волинянин.

Читайте також: На Волині підбили підсумки осіннього етапу акції «Зелена країна» – 2021

 

 
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром