У Луцьку презентували виставку «Два століття-одна війна»

13 Листопада 2017, 23:40
2455

Виставка представляє поєднання сучасних документальних світлин російсько-української війни та архівних матеріалів часів визвольних змагань Української Повстанської Армії.

Впродовж  9 листопада в Палаці Культури діяла виставка «Два століття – одна війна».

виставка «Два століття – одна війна»
виставка «Два століття – одна війна»

Експозиція являла собою мистецьке поєднання сучасних документальних світлин російсько-української війни та архівних матеріалів часів визвольних змагань Української Повстанської Армії, вдало передає тяглість боротьби українців за свою державність протягом останніх двох століть.

Презентація виставки доповнювалась лекційним супроводом, під час якого організатори розповідали історію світлин, що зображені на полотнах. Кожен слайд складається з двох частин: фотографій бійців Української Повстанської Армії та аналогічних світлин бійців зі Сходу.

«Важливо розуміти, що український дух – незламний. Ми, українці, завжди чинили опір всім, хто намагався чи хотів посягнути на нашу свободу. Наша боротьба триває і, на жаль, головний ворог у нас досі той самий, тому потрібно вести роз’яснювальну роботу серед населення, проводити аналоги, бо у нас тут свій фронт – інформаційний – і ми не можемо його здати», – прокоментував відвідувач виставки Роман.

Організатори планують презентувати дану виставку в 27 містах України і вже провели її в Києві, Одесі, Житомирі, Рівному, а також в Торонто та інших містах Канади.

Координаторами заходу в Луцьку стали: Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у місті Луцьк та ГО «ВМР «Національний Альянс»
Координаторами заходу в Луцьку стали: Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у місті Луцьк та ГО «ВМР «Національний Альянс»

 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром