У Луцьку відкрили оновлений підрозділ районного управління поліції

08 Грудня 2021, 13:10
У Луцькому райуправлінні поліції відкрили оновлений підрозділ 1307
У Луцькому райуправлінні поліції відкрили оновлений підрозділ

У Луцьку відбулось відкриття оновленого підрозділу районного управління поліції.

Відкриття відбулось за участю начальника ГУНП у Волинській області Юрія Крошка, голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка, поліцейських, представників медіа. Про це повідомили  в секторі комунікації поліції Волинської області.

Юрій Крошко розповів, що нині в територіальних підрозділах поліції Волині впроваджується інноваційна система Custody RECords, мета якої - підвищення стандартів надання поліцейських послуг, забезпечення дотримання базових прав громадян, унеможливлення безпідставних скарг на дії поліцейських.

«Ця система складається з чотирьох складових: наявність інституту інспекторів з дотримання прав людини, єдиної електронної бази обліку всіх дій щодо затриманих, зонування приміщень, відеонагляду і дистанційного контролю за діями поліцейських та перебуванням людей. Це відео виводиться на екрани як в ГУНП, так і в центральний апарат Нацполіції. Якщо надходить скарга на можливі неправомірні дії, маємо змогу переглянути відео і прийняти рішення», – поінформував очільник поліції Волині.

За його словами, проект реалізовано за рахунок коштів з держбюджету, виділених для Національної поліції. 

«Усе тут обладнано за міжнародними стандартами. Роботи були виконані вчасно, забудовник поставився до цього відповідально», – додав він.

Юрій Погуляйко подякував керівництву ГУНП та всьому особовому складу за службу, а також керівництву держави і Міністру внутрішніх справ за такі ініціативи.

«Головне, що є довіра громадян. Робота поліцейських полегшилась, адже є відеонагляд, усі слідчі дії відбуваються в одному місці, не потрібно кудись їздити. Ми одна з перших областей, які впроваджують ці високі стандарти», – сказав голова облдержадміністрації.

Присутнім показали оновлене приміщення, де є кімната інтерв’ювання затриманого, кімната для конфіденційного побачення затриманого із захисником, кімнати для проведення слідчих та інших дій. Наявна тут і зона безперешкодного доступу – вестибюль, фронт-офіс, кімната для прийому громадян. Є також кімната дружня до дитини. Уже кілька тижнів працює тут  інспектор з дотримання прав людини, який першим спілкується із доставленими особами, з’ясовує обставини затримання, вносить усі дії в спеціальну електронну базу.

Начальник Луцького районного управління поліції Сергій Рудницький розповів, що люди, які звертаються в поліцію, мають приємні враження від оновленого підрозділу.

«Це зовсім інша поліція і зовсім інше ставлення до розв'язання проблем людей. Тут затишна обстановка. За останні кілька днів ми мали вже понад 15 затримань. І поліцейські розповідають, що затриманий, хоч і був на початку агресивним, надалі заспокоюється, і з ним вже спокійніше проводити слідчі дії. Це позитив», – відзначив поліцейський. 

Представниця управління дотримання прав людини в області Наталія Бартошук наголосила, що проєкт Custody RECords спрямований на вдосконалення стандартів захисту прав людини.

 «Завдяки цьому унеможливлюються неправомірні дії поліцейських, а також самі правоохоронці більш захищені», – сказала поліцейська.

Представник від підрядника Сергій Бохонко наголосив, що всі ремонті роботи були виконані вчасно, нині тут належні умови як для працівників, так і для тих, хто потрапляє в поліцію.

 «Ми хотіли, аби поліція мала сучасний вигляд, щоб усі рекомендації були дотримані – і нам це вдалось», - відзначив він. 

«Комфортно, зручно, професійно», – так відгукнулась про роботу оновленого управління поліції відвідувачка Марія Євгенівна. Жінка звернулась, аби написати заяву в поліцію про згубу документа. Поліцейська, яка біля фронт-офісу зустрічає відвідувачів, провела пенсіонерку в кімнату прийому громадян, надала зразок заяви і необхідні рекомендації.

Луцьке районне управління поліції знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Грибоєдова, 2. 

Читайте також: У Луцьку сталась аварія: постраждала 73-річна жінка

 

 
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024