На одному з Луцьких заводів рятувальники провели комплексні навчання

08 Грудня 2021, 09:59
Комплексні тактико-спеціальні навчання 607
Комплексні тактико-спеціальні навчання

У Луцьку рятувальники провели комплексні тактико-спеціальні навчання на території заводу ПрАТ «СКФ Україна».

Навчання відбувались у вівторок, 7 грудня. Про це повідомили на сайті  ГУ ДСНС України.

За легендою, пожежа трапилась внаслідок розгерметизації суперфінішної системи та витоку оливи, відбулося загорання обладнання.

Першими до гасіння приступили працівники підприємства, застосувавши порошкові та вуглекислотні вогнегасники. Адміністрація підприємства організувала евакуацію працівників на свіже повітря.

За декілька хвилин після повідомлення до місця події прибула чергова варта 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини, автомобіль газодимозахисної служби, оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС області, одразу за ними – чергова варта 1- ї ДПРЧ у кількості двох відділень та 25-ї ДПРЧ міста Луцька у кількості трьох відділень.

По прибуттю рятувальники провели розвідку місця пожежі, бойове розгортання, встановили пожежні автоцистерни на найближчі вододжерела та подали на гасіння перший водяний ствол. Всі задіяні підрозділи загалом під час навчань для локалізації та гасіння пожежі подали 4 потужні водяні стволи.

«На місці пожежі розгорнув роботу штаб пожежогасіння, створено три оперативні дільниці для гасіння пожежі з різних боків та для охолодження будівельних конструкцій і недопущення розповсюдження полум’я. Враховуючи можливе сильне задимлення у випадку реальної пожежі, вогнеборці працювали в складі ланок газодимозахисної служби в апаратах на стиснутому повітрі», – йдеться у повідомленні.

В навчаннях брали участь також співробітники поліції, які забезпечили обмеження доступу до місця події. Лікарі бригади медицини катастроф забезпечили надання медичної допомоги умовним потеріплим.

Всього в навчаннях брало участь понад 30 рятувальників, задіяно 5 пожежних автоцистерн та 3 одиниці спеціальної техніки.

Читайте також: Снігопади не страшні: у Луцьку готові до зимової негоди

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром