Баскетболісти «Старого Луцька» вийшли у лідери Першої ліги

13 Листопада 2017, 15:32
5336 Джерело: БК Старий Луцьк

Завдяки двом перемогам над «Черніговом» команда, у складі якої грає чимало екс-представників «Волиньбаскета», лідирує у своїй зоні третього за рангом дивізіону українського баскетболу.

Таку новину варто розпочати з короткого лікбезу – так, в Україні є Перша баскетбольна ліга. І саме у цьому дивізіоні нещодавно розпочала свій шлях добре знайома прихильникам аматорського баскетболу, та не зовсім – звичайному любителю цього виду спорту – команда «Старий Луцьк». Саме сюди перекочувала левова частка гравців «Волиньбаскета», який ще минулого сезону захищав честь області на рівні Суперліги. Утім, розповідь про такі реформи у баскетбольному Луцьку ми відкладемо «на потім», переходячи безпосередньо до подій вихідних днів. 

Так от, команда Володимира Журжія провела одразу дві гри проти команди «Чернігова». Номінально вони були виїзними – можливо, саме це стало причиною відсутності відповідних афіш у мережі (зокрема, на сторінках клубу), а разом із тим вплинуло на кількість глядачів у спорткомплексі СНУ ім. Лесі Українки, особливо під час другого поєдинку. 

Утім, навіть проблеми з розрекламованістю та глядачами не завадили «Старому Луцьку» здобути дві впевнені перемоги над опонентами. У суботній грі долю матчу вирішила ударна друга чверть у виконанні наших баскетболістів, яку вони виграли з рахунком 24:10, а також індивідуальні показники досвідчених Дмитра Швагринського (21 очко + 8 підбирань), Едуарда Федчука (13 + 10 передач) та Андрія Литвиненка (11 + 9 підбирань). У підсумку лучани святкували закономірну «вікторію» - 78:59.

Друга гра навіть попри відсутність Литвиненка перетворилась на розгром чернігівських суперників. Крім уже звичних результатів від Швагринського (28 очок та 10 підбирань) та Федчука (9 + 12 передач), хороші показники продемонстрували Петро Глушко та Дмитро Хомич – 12 та 10 очок відповідно. Сама ж гра завершилась із рахунком 71:49 на користь луцького клубу. А після цієї перемоги саме «Старий Луцьк» тимчасово очолив «групу 4» Першої ліги чемпіонату України з баскетболу. Згідно із календарем, попереду в команди два домашніх тури, однак постійні коригування розкладу ігор можуть внести свої зміни. Тому триматимемо руку на пульсі життя нового головного басетбольного клубу нашого міста.


 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром