У Луцькому районі розпочалася благодійна акція «Мішечок добра від Миколая»

06 Грудня 2021, 15:41
Волонтери допомагають з одягом в громадській організації «Станція Добра» 824
Волонтери допомагають з одягом в громадській організації «Станція Добра»

У місті Ківерці Луцького району (колишнього Ківерцівського) розпочалася благодійна акція «Мішечок добра від Миколая». До Дня Святого Миколая волонтери збирають кошти, продукти, одяг, посуд, предмети побуту та іграшки для сімей і одиноких громадян, які цього потребують.

Про це Суспільному розповіла керівниця ківерцівської громадської організації «Станція Добра» Альона Максименко.

Акцію проводять щороку. Цьогоріч продуктові набори волонтери планують занести у спеціальних торбинках – екошоперах.

Зі слів організаторки акції, допомогу нужденним вирішила організувати в місті через те, що колись сама опинилася наодинці з проблемами та що таке біда, знає, бо працює медсестрою у відділені місцевої лікарні та самотужки виховує четверо дітей.

«Якщо привезуть і ми зможемо з командою 50 наборів зібрати продуктових, то я розвезу найбільш потребуючим 50 наборів. Якщо дасть Бог зберемо 200, в нас є завжди потребуючі люди й ми знаємо кому завезти», – каже керівниця ГО «Станція добра».

Допомагає в «Станції добра» 61-річна ківерчанка Ірина Котович. Волонтерка шиє спеціальні екоторбини, в яких даруватимуть продуктові набори. Говорить: шити навчилася сама, а дизайн вигадує залежно від матеріалу, який має.

«Тканини закупляю, своїх трошки кольорових було з вишивкою і є ще в мене жіночка-пенсіонерка, яка мені дуже багато тканин дала, були в неї ще старі запаси бабусині», – додала жінка.

На «Станції добра» волонтери працюють у середу та четвер з 9:00 до 12:00, де приймають речі та розподіляють на складі. Також ведуть облік сімей, які звертаються за допомогою, зокрема зараз таких 427 родин.

Зі слів організаторки благодійної акції, звертаються й одинокі люди, і багатодітні сім’ї, і погорільці, і люди з інвалідністю і ті, хто потерпав від насилля в сім’ї.

«Люди, які мають лишні приносять, а люди, яким потрібно, приходять і знають, що можуть тут отримати. Макаронні вироби, паштет, якісь закруточки, щось тепле на ноги, теплу курточку і в цьому зараз найбільша потреба, в чоловічих речах, наприклад», – зазначила Альона Максименко.

Продуктові набори в екоторбинах волонтери повезуть родинам та одиноким людям, якими опікуються, напередодні Дня святого Миколая, який відзначають 19 грудня.

Читайте також: Пенсіонерка з Кульчина передала військовим 120 пар в'язаних шкарпеток

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром