Рівненська: інспектор муніципальної варти знайшов підозрілий шприц

12 Листопада 2017, 12:23
4215

Шприц невідомого походження знайшов поблизу дятячого майданчика інспектор відділу благоустрою Департаменту муніциавльної варти Луцької міської ради Сергій Секунда

«Під час чергування на вул. Рівненській,83а впритул до дитячого майданчику  знайшов використаний шприц. Звісно невідомо чи був він з небезпечними складовими, проте наш інспектор його належним чином утилізував. Добре, що його знайшли ми, а не мала дитина, і ніхто не вколовся», – пишуть на сторінці муніципальної варти у Facebook.

Муніципали закликають лучан бути обережними, однак не панікувати, якщо випадково вкололися таким шприцом. 

«Першою реакцією, як правило, є паніка. Виникає питання: що робити? Куди бігти за допомогою? А раптом шприц використовував ВІЛ-позитивний наркоман чи людина з гепатитом В або С? Перш за все не впадайте у СНІДофобію і не панікуйте. Тверезо оцінюйте ризик (або його відсутність) у вашій конкретній ситуації. Якщо немає видимої крові чи рідини, що може містити віруси, то ризику зараження ВІЛ теж немає. Якщо ж видима свіжа(!) кров є, то ризик зараження існує. Пам’ятайте, що засохла кров не містить живих вірусів», - ідеться в дописі на сторінці Варти. 

 

Коментарі
13 Листопада 2017, 00:44
Інспектору медаль.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром