«Депутатів обласної ради повинні залучати до всіх заходів, пов’язаних із міжнародної співпрацею», – Іван Мирка

02 Грудня 2021, 09:43
30 листопада у Волинській обласній раді відбулося засідання постійної комісії Політична реклама 808
30 листопада у Волинській обласній раді відбулося засідання постійної комісії

30 листопада у Волинській обласній раді відбулося засідання постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій.

Під час засідання розглядався ряд питань, у тому числі й проект Регіональної програми розвитку транскордонного співробітництва на 2022-2027 роки, а також звіт щодо виконання Регіональної програми розвитку міжнародного і транскордонного співробітництва за 2018-2021 роки.

Зрештою, Програму на 2022-2027 роки відправили на доопрацювання з урахуванням зауважень депутатів. Комісія планує зібратися протягом тижня, щоб затвердити проект Програми, аби вона почала виконуватися з нового року.

Депутат Волинської обласної ради, член фракції «Європейська Солідарність» Іван Мирка запропонував включити в порядок денний засідання комісії питання, яке стосується участі депутатів комісії у нарадах, конференціях, двосторонніх зустрічах, які проводяться облдержадміністрацією та обласною радою із міжнародними партнерами.

«Протягом 2021 року членів профільної комісії не було запрошено на жодну із багатьох зустрічей, які відбулися в стінах Волинської ОДА. Я вважаю, що депутатів обласної ради повинні залучати до всіх заходів, повязаних із міжнародної співпрацею Наша комісія має розібратися у результатах цих зустрічей, прийняти звіт і затвердити нову програму міжнародної співпраці. Однак як ми можемо це зробити, не володіючи усією необхідною інформацією?» – обурюється Іван Мирка.

Депутат зауважив, що польські партнери нашої області з Люблінського воєводства завжди у повному складі беруть участь у робочих зустрічах. У звіті про виконання Програми за 2018-2021 роки вказано, що з польської сторони у всіх заходах задіяні Маршалек та Воєвода Люблінського воєводства.

Крім того, особливу увагу члени комісії з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій звернули на проектну діяльність в області та громадах.

«На нашу спільну думку, у наступному році особливу увагу слід надати навчанню відповідальних чиновників у територіальних громадах, щоб вони могли подавати свої проектні заявки. На наступні роки за Програмою транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» будуть реалізовуватися проекти у сфері медицини, здоровя і туризму. У цих напрямках ми будемо проектувати розвиток області і регіону зокрема», – заявив Іван Мирка за результатами засідання комісії.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024