Підгайцівські чиновники втратили мільйон на ремонті вулиці

30 Листопада 2021, 13:42
Підгайцівські чиновники втратили мільйон на ремонт вулиці 878
Підгайцівські чиновники втратили мільйон на ремонт вулиці

Через зволікання із оформленням документів Підгайцівська сільська рада втратила один мільйон гривень державної субвенції, яку планували виділити на ремонт вулиці Новокотівської у селі Піддубці. 

Роботи планували завершити до кінця літа, проте наразі відремонтована лише частина дороги та не виконані інші тендерні вимоги. Зокрема, не облаштували узбіччя, не нанесена дорожня розмітка та не встановлені дорожні знаки.

Причини, чому державну субвенцію не спрямували на ремонт цього об'єкта, пояснили у Волинській ОДА.

«За результатами наради від 19 липня 2021 року, головам територіальних громад області дано доручення до 1 серпня отримати дозвільні документи і розпочати ремонтні роботи на дорогах комунальної власності. Через невиконання зазначених вимог окремі об’єкти вилучено з Переліку об’єктів будівництва, реконструкціїї, капітального та поточного середнього ремонтів, а вивільнені кошти розподілено між об’єктами, на яких ремонтні роботи розпочато», – йдеться у відповіді на інформаційний запит за підписом т.в.о. директора Департаменту інфраструктури Волинської ОДА Сергія Мишленика.

Таку інформацію підтвердив і заступник Підгайцівського сільського голови Леонід Гроголь. Проте він не зміг назвати причини, чому дозволи не отримали вчасно.

«Ми подали документи, а по яких причинах перерозподілили, я вам не можу сказати. На сьогоднішній день дорога зроблена за кошти Підгайцівської громади. Те, що планувалося по співфінансуванні з областю, ми зробили за свої гроші. В наступному році теж за свої гроші плануємо зробити цю дорогу до кінця. Хоча якби не ці моменти, могли б вже цього року зробити всю дорогу», - розповів Гроголь.

Нагадаємо, на офіційній сторінці Підгайцівської громади була опублікована інформація про те, що вулицю Новокотівську планують капітально відремонтувати до кінця літа.

Зокрема, в інформації йшлося, що запланований капітальний ремонт дороги також включає підсипання та укріплення узбіччя, встановлення дорожніх знаків та нанесення розмітки.

Місцеві мешканці розповідають, що наразі роботи завершені лише на частині цієї дороги, а також не має облаштованих узбіч та дорожньої розмітки.

Фото мешканців із решти вулиці Новокотівської
Фото мешканців із решти вулиці Новокотівської

Фото із звіту про ремонтні роботи на вулиці Новокотівській у Піддубцях (з офіційної сторінки Леоніда Гроголя у фейсбуці)
Фото із звіту про ремонтні роботи на вулиці Новокотівській у Піддубцях (з офіційної сторінки Леоніда Гроголя у фейсбуці)

Перелік таких робіт також описано у тендерних вимогах.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024