У Луцьку з’явиться Єдиний диспетчерський центр

05 Липня 2015, 11:39
3798

Луцька міськрада планує створити геоінформаційну систему міста та Єдиний диспетчерський центр.

Геоінформаційна система – це інтерактивна карта, яка включає в себе понад сотню шарів різної інформації: про розміщення комунікацій по місту, розташування житлових і нежитлових будинків та їхню характеристику, проведення ремонтних робіт на цих комунікаціях, про зелені насадження, сквери, парки, громадський транспорт, про звернення громадян, про тимчасові споруди, комунальну землю ї її оренду тощо. Така система реалізована у місті Вінниці.

Про ці наміри повідомив перший заступник міського голови Тарас Яковлев, повернувшись з навчальної поїздки до Вінниці, - повідомляє Луцька міська рада.

«Мав попередню розмову з головним архітектором Луцька Леонідом Герасимюком. Наступного тижня порахуємо, скільки буде коштувати, щоб запровадити цей досвід у нашому місті. Коли матимемо точні обрахунки, будемо напрацьовувати пропозиції для розгляду депутатами міської ради та міським головою Миколою Романюкам» , – сказав Тарас Яковлев.

Окрім того, у планах міськради – організація загальної об’єднаної диспетчерської служби відеозвернень. У Вінниці такий підрозділ має назву «Муніципальна варта», працює цілодобово. На відео фіксують роботу диспетчерських служб міста, відтак завжди можна перевірити, як оперативно вони реагують на повідомлення.

«Ми також думали про відкриття єдиного диспетчерського центру. В нас є хороша ініціатива – сайт «Відкрите місто». Плануємо об’єднати службу «15-80», відділ звернень громадян, «Відкрите місто» у повноцінну диспетчерську службу. Їхні бази даних буде внесено в одну програму з усіма диспетчерами. Це все має відображатися на нашій інтерактивній карті, щоб люди бачили, на якому етапі вирішення їхні звернення, яким чином на них реагують відповідні служби», – розповів Тарас Яковлев.

Коментарі
06 Липня 2015, 01:55
не працює це...
06 Липня 2015, 05:48
так і нема ще цього...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром