Головний редактор «Хронік Любарта» прокоментував зникнення газети

12 Січня 2016, 18:20
2946 Джерело: volynpost.com

Газета «Хроніки Любарта», яка проіснувала у місцевому медіапросторі понад 5 років, припинила своє існування. 

Те, що на Волині закривають друковані ЗМІ, - не дивина. І тепер замість «Хронік Любарта» видаватимуть ще одні «Волинські новини», йдеться у статті журналіста ВолиньPost Наталки Поліщук.

Ні для кого не секрет, що «Хроніки Любарта» останніх кілька років фінансував відомий олігарх Ігор Палиця, який нещодавно обійняв посаду голови Волинської обласної ради.  Це не єдине видання, що входить до медіахолдингу, яким керує команда Палиці. До цієї когорти належить Інформаційне агентство «Волинські новини» та інтернет-видання «Під прицілом».

Наразі «Волинські новини» створюють однойменне друковане видання. Проте, ця ідея виникла не з повітря, і щоб створити газету бренду «ВН», довелося ліквідувати чи, можливо, краще сказати, реорганізувати газету «Хроніки Любарта». Чому саме реорганізувати? Весь колектив запросили працювати на ІА «Волинські новини», і медійники, окрім головного редактора Андрія Лучика, схоже, не побачили великої різниці, і замість «Хронік Любарта» тепер працюють над новим проектом. Натомість «Хроніки» не зникають, а лишаються працювати як інтернет-видання.

Чому інвестор припинив фінансувати саме цей проект, і чому головний редактор «Хронік Любарта» вирішив не йти працювати на «Волинські новини», журналісти запитали в головного редактора «Хронік» Андрія Лучика.

«Фонд «Новий Луцьк», який зараз перейменований на «Тільки разом», вирішив розширити свою діяльність на усю область. Відповідно було прийняте рішення, щоб газета також розповсюджувалася і в районах, а не тільки у Луцьку. «Хроніки Любарта», як не кажи, – це міська назва і ми намагалися робити міську газету, яка спеціалізувалася на проблемах лучан і їм цікава. З іншого боку, є інтернет-ресурс «Волинські новини», і було вирішено видавати газету, яка б так і називалася, щоб популяризувати сам бренд: газета підтримує сайт, сайт підтримує газету. Ця назва в межах всієї області, напевне, краща, аніж, скажімо «Хроніки Любарта». Тому було вирішено, що весь штат газети буде займатися новим виданням», - розповідає Лучик.

На рахунок того, хто може очолити газету «Волинські новини», він зазначає:  «Станом на зараз я не володію інформацією, хто може бути головним редактором. Думаю, ним може стати або Ірина Качан, або Альона Трохимчук, яка стане шеф-редактором і буде відповідати за сайт та газету одночасно. Зрештою, думаю, що за редакційну політику відповідатиме Альона Трохимчук, а Ірина Качан, можливо, буде редактором вкладки, яка називатиметься «Тільки разом». Ця вкладка буде стосуватися діяльності фонду та депутатів від партії УКРОП на Волині».

Що ж до того, чи існуватиме сайт «Хроніки Любарта» надалі, важко дати відповідь, адже рішення міняються надто часто. Спочатку була одна концепція розвитку медіа-блоку, частинкою якого були «Хроніки Любарта», потім вона змінилася. Спочатку у 2016 році мали діяти і сайт, і газета. Потім не мало бути нічого з назвою «Хроніки Любарта».

Якою буде нова газета «Волинські новини», журналісти поцікавилися в однієї з можливих, на думку Андрія Лучика, кандидатур на посаду головного редактора Альони Трохимчук. Зокрема, запитали у керівника Інформагентства «Волинські Новини», чому Ігор Палиця вирішив припинити фінансування «Хронік Любарата», якими саме будуть друковані «Волинські новини» і хто, на її думку, все-таки очолить газету. На це отримали таку відповідь:

«Хроніки Любарта» зарекомендували себе як якісне, професійне і цікаве читачу видання, відповідно, був створений інтернет-ресурс, який продовжує роботу і наразі. Фактично, проект не закритий, його робота триває і надалі – однак у іншому форматі. Своєю чергою, газета «Волинські новини» – це нове друковане видання, аудиторією якого стане обласний читач. Наповнення газети відбуватиметься, зокрема, з використанням 7-річного досвіду існуючого сайту - Інформаційного агентства «Волинські Новини». 

Наразі триває кадрова робота та робота з підготовки анонсованого видання. 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39