У Луцькій громаді на правильну утилізацію органічних відходів витратять 310,5 тисячі євро

24 Листопада 2021, 17:57
Фото ілюстративне 610
Фото ілюстративне

Затвердили програму «Впровадження міжнародного проекту «Спільний пошук нових рішень у комунальному господарстві: поводження з органічними відходами у Луцькій міській територіальній громаді». 

Бюджет програми становить 310,5 тисячі євро, з них 244,17 тисячі – грантові кошти, 66,33 тисячі євро – співфінансування з міського бюджету. Її реалізовуватимуть протягом 2021-2023 років. Про це стало відомо під час засідання сесії Луцької міської ради 24 листопада.

За словами начальниці управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторії Гомонець, у рамках програми запланували придбати кілька десятків компостерів для навчальних закладів  міської територіальної громади. Також куплять і встановлять обладнання для очистки фільтрату на полігоні твердих побутових відходів у селі Брище.

Від утілення запланованих заходів очікують покращення якості надання комунальних послуг жителям громади, покращення екологічної ситуації та зменшення згубного впливу неправильно утилізованих відходів на навколишнє середовище, підвердження позитивного іміджу Луцька як учасника міжнародних грантових програм.

Запланована й інформаційна кампанія щодо правильного поводження з органічними відходами у громаді. Досвідом ділитимуться представники краю Ліппе.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром