Тролейбусники погрожують страйком

12 Січня 2016, 16:45
5598

Працівники КП «Луцькелектротранспорт» погрожують 1 лютого вийти на страйк, якщо фінансова ситуація на підприємстві не покращиться.

Про це стало відомо у вівторок, 12 січня, під час засідання тимчасової контрольної комісії Луцької міської  ради з вивчення проблем діяльності КП «Луцьке підприємство електротранспорту».

Водій підприємства Андрій Черчик, спілкуючись із депутатами Луцької міської ради, розповів, що у працівників ЛПЕ є чотири основних вимоги, серед яких погашення заборгованості по заробітній платні.

«Якщо їх не виконають, то на початку лютого у місті знову буде страйк тролейбусників», – констатував Андрій Черчик.

Варто зауважити, що працівника ЛПЕ депутати спочатку слухати не захотіли.

Зокрема, депутат Луцької міської ради Євген Ткачук не зовсім зрозумів, чому на засідання комісії прийшов водій підприємства, а не його керівник.

«В Інтернеті писало, що Андрій Черчик мав судимість і відбував покарання у місцях позбавлення волі за злочин передбачений ст. 191 п. 3 Кримінального кодексу України, а саме «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Це відповідає дійсності?» – поцікавився депутат.

Андрій Черчик підтвердив цю інформацію, але зауважив, що вона немає жодного стосунку до суті справи, яку обговорюють на комісії.

«Я прийшов на засідання, адже виконуючий обов’язки директора підприємства зараз у відрядженні в Польщі», – зазначив водій.

Щодо вкрай непростої ситуації, що склалася на підприємстві, висловився також  і головний «бютівець» Григорій Пустовіт. Він переконаний, що обранці громади кривлять душею, кажучи що надали усю потрібну допомогу ЛПЕ. За його словами, сотні працівників не отримують заробітну плату вже впродовж 2-3 місяців, а електротранспортом найбільше користуються пільговики.

«Послугами цього депо користувались сьогодні, вчора, і будуть користуватися завтра. Ми не маємо права ставитись до електротранспортного депо як до звичайного комерційного підприємства. Воно несе на своїх плечах величезне соціальне навантаження. І якщо людина прийшла висловитись, а ми будемо казати, що не слухатимемо її, бо тут немає директора, інженера чи кондуктора, то це неправильна позиція. Треба слухати усіх і робити висновки», – став на захист водія Григорій Пустовіт.

Після довгої дискусії депутати все-таки надали слово водієві тролейбуса. Андрій Черчик подякував за запрошення голові тимчасової комісії депутату міськради Ігорю Поліщуку та зізнався, що не збирався критично оцінювати діяльність депутатів, а лише сподівався допомогти порадою.

«Я працюю на підприємстві і кажу від імені сотень його працівників. Не хочеш вирішувати проблему – створи комісію», – з сумом констатував Андрій Черчик і покинув кабінет засідання.

Водій підприємства Андрій Черчик
Водій підприємства Андрій Черчик

Після цього депутати вирішили 2 лютого зібратись ще раз. Під час наступного засідання вони планують поспілкуватися із заступником луцького міського голови Сергієм Григоренком. Від нього вони очікують почути про структуру та штат підприємства, інформацію про стан тролейбусів та маршрутних автобусів «Богдан», а також про суму невиплачених державних субвенцій по підприємству.  

Окрім того, депутати вирішили звернутись за інформацією у Департамент соціальної політики міськради щодо груп пільговиків, які мають право на безплатний проїзд, а також до обласної фінансової інспекції щодо результатів перевірки ЛПЕ у період з 2010 по 2015 рік.

Нагадаємо, що 23 грудня під час чергової сесії Луцької міської ради депутати створили спеціальну контрольну комісію, яка займатиметься вирішенням проблем Луцького підприємства електротранспорту. Раніше працівники ЛПЕ вже влаштовували акції протесту під міською радою.


Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
12 Січня 2016, 23:27
Мова не йшла про Домбіка, який на сьогоднішній день звільнений. В Польщі перебуває виконуючий обовязки директора. Прошу редактора виправити цю помилку.
13 Січня 2016, 00:45
Дякуємо за уточнення! Виправили
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром