Суд оштрафував головну освітянку Підгайцівської громади: купувала меблі у свого чоловіка

23 Листопада 2021, 14:12
Фото ілюстративне 802
Фото ілюстративне

Начальниці відділу освіти Підгайцівської сільради Жанні Скороход суд призначив штраф за те, що очолювана нею структура закуповувала меблі у її чоловіка.

Про результати засідання, що відбулося у Луцькому міськрайонному суді 19 листопада, повідомив депутат Підгайцівської громади В’ячеслав Разумовський у фейсбуці, – йдеться на сайті ВолиньPost.

«Зрозуміло, що це корупція і очевидний конфлікт інтересів. Жанна Калениківна стверджувала в суді, нібито не знала, що це порушення. Хоча прокурор показав суду підписане нею попередження про зловживання службовим становищем. До речі, прокуратура зафіксувала два епізоди, коли Жанна Скороход купувала меблі в чоловіка, але справи в суді об’єднали і розглядали як одну. Хоча повторне порушення мало б привести до її звільнення», - розповів він.

Мова про те, що за підготовленими прокуратурою матеріалами у суді було дві справи за ідентичними обвинуваченнями (ст. 172-7 - порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів), проте в процесі розгляду їх об’єднали. Хоча за повторне вчинення такого правопорушення протягом одного року порушника позбавляють права обіймати посаду.

За інформацією електронної системи закупівлі ProZorro, загалом Підгайцівська сільрада та структурні підрозділи цього року закупили у підприємця Скорохода Анатолія Дмитровича меблів на суму 286 тисяч гривень.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром