Недотримання маскового режиму: у Луцьку перевірили боулінг-клуб та заклади харчування

23 Листопада 2021, 09:05
Робочі групи перевіряють дотриманя каратинних вимог 1214
Робочі групи перевіряють дотриманя каратинних вимог

На Волині створені робочі групи, які здійснюють перевірку дотримання карантинних обмежень в обласному центрі, районах та містах області.

Про це йдеться на сайті Волинської ОДА. 

В рамках моніторингу дотримання карантинних обмежень відповідні робочі групи у складі представників Національної поліції, Держпродспоживслужби та органів виконавчої влади області перевірили у Луцьку боулінг-клуб «Strike city», ресторан «Woka Asia food», паб «Лучеськ», а також два кафе – «Веселий Джек» і «Benedykt».

Нагадаємо, що рішенням Волинської регіональної комісії з питань ТЕБ та НС від 5 листопада цього року №16 затверджений План заходів з моніторингу дотримання на території Волинської області обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2.

Відповідно до зазначеного Плану заходів, в області створені робочі групи, які здійснюють перевірку дотримання карантинних обмежень в обласному центрі, районах та містах області. 

Відтак, сьогодні, 22 листопада, двома робочими групами з перевірки об’єктів у місті Луцьку перевірено боулінг-клуб «Strike city» та ресторан «Woka Asia food», що у ТРЦ «Порт Сіті»,  а також три заклади громадського харчування, що розташовані у районі центру міста: паб «Лучеськ», кафе «Веселий Джек» та «Benedykt».

Загалом, як зазначили представники робочих груп, у персоналу та відвідувачів перевірених закладів були наявні документи про вакцинацію або негативні тести на коронавірусну хворобу.

Стосовно дотримання протиепідемічних вимог, що запроваджені на період карантину незалежно від рівня епіднебезпеки, то контролюючим органам довелося винести постанову про адміністративне правопорушення, зокрема, про відсутність маски у працівника пабу «Лучеськ».

Також представниками моніторингових груп надані рекомендації працівникам перевірених сьогодні закладів громадського харчування щодо належного ведення журналів температурного скринінгу, дезінфекції поверхонь, дотримання соціальної дистанції між відвідувачами.

Як зазначила старший інспектор сектору превентивної комунікації ВП Луцького РУП ГУНП в області Катерина Матвійчук, ситуація із наявністю «зелених» COVID-сертифікатів у закладах обласного центру хороша, адже більшість суб’єктів господарювання та працівників закладів зацікавлені у тому, щоб мати місце роботи та прибуток. На жаль, найбільш поширеним порушенням залишається недотримання маскового режиму.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром