У Луцьку перевірятимуть аптеки та лікарняні каси

07 Листопада 2017, 14:32
2901

Луцькраду просять перевірити усі аптечні заклади та лікарняні каси. Таке звернення міська рада отримала від Соціалістичної партії України.

Про це йшлося на засіданні комісії Луцькради ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури та мови у вівторок, 7 листопада.

З прийняттям  закону про медичну реформу 6327, який ввійде в дію з 1 січня, владу просять перевірити усі аптечні заклади та лікарняні каси. Також з державного бюджету виділять 120 мільярдів гривень, які будуть поділені між обласними бюджетами.

Тож, у Луцьку просять створити спеціальну комісію, яка проведе моніторинг аптечних закладів. Зокрема, тих, які орендують приміщення та необґрунтовано завищують ціни. Комісії потрібно буде переглянути договори оренди з ними, якщо такі будуть, то розірвати ці договори  і оголосити тендер, щоб залучити більш добросовісних підприємців.

Юрист управління здоров’я прокоментувала ситуацію: «Цей закон стосується аптек, лікарняних кас, благодійних організацій. Таке втручання може бути дозволене лише за законом. Зараз підстав втручатись у цю діяльність поки немає і розривати договори поки ніхто не буде».

Коментарі
07 Листопада 2017, 17:32
Я би той смердючий Волиньфарм викинула б на смітник
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром