Якою буде погода на Волині та в інших регіонах України в останній тиждень листопада

17 Листопада 2021, 15:24
Фото ілюстративне 869
Фото ілюстративне

На листопад припадає безліч народних прикмет. Опираючись на народні прислів’я, можна дізнатися про погодні умови на наступний рік, рівень врожайності, однак метеорологічні спостереження – більш достовірне джерело. 

Детально про прогноз погоди на період з 22 по 30 листопада розповімо далі в статті.

Прогноз погоди в Луцьку

На території Волинської області українці спостерігатимуть дощову погоду на ряду із снігом. Різких перепадів температур не передбачається, однак осіннього тепла вже не буде.

Мешканцям Луцьку слід підготуватися до наступних кліматичних показників протягом останнього тижня листопада:

  • температура повітряного потоку 3 градуси;

  • значна кількість опадів (сніг супроводжуватиметься дощем);

  • низька хмарність;

  • відсутність сонячних днів;

  • вологість 85;

  • вітер зі швидкістю 4 м/с;

  • тиск 755 мм рт.ст.

Враховуючи нічний температурний показник в мінус 3 градуси, слід очікувати заморозки вночі та іній вранці. Зима входить у свої володіння, поступово готуючи населення.

На півдні – спека, а на заході – заметіль

Незважаючи на те, що кордони держави розташовані в одному кліматичному поясі, погодні умови не завжди відповідають своєму географічному розташуванню. Останній тиждень осені в розрізі областей буде значно різнитися.

За прогнозами синоптиків Мета, погода у Києві нагадає про кінець осіннього тепла та прихід зимової стужі. Протягом останнього тижня майже кожного дня спостерігатиметься дощ та сніг. Стовпчик термометру зупиниться на позначці 5 градусів тепла вдень та мінус 1 вночі, вологість 75%.

В східних областях погодні показники будуть більш менш нагадувати осінні. Температура повітряного потоку в Харкові на рівні 4 градусів тепла, маловітряно, однак небо прогнозується похмурим з низькою хмарністю. Декілька днів на тиждень спостерігатимуться дощі.

В Дніпрі погодні умови будуть менш суворими. Мешканці міста зможуть насолодитися осінніми днями. Протягом тижня погода очікується сонячною з незначною хмарністю, відсутність опадів, температура 6 градусів тепла. Найтеплішим прогнозуються 29 та 30 листопада з температурним показником вище 10 градусів. Вологість 55%.

На півдні країни, а саме в Одесі погода порадує громадян міста сонцем та безхмарним небом. Температура досягатиме рівня 11 градусів, вологість нижче 50%.

В західних регіонах країни, а саме у Львові мешканці та гості міста вже з 24 листопада відчують віяння зими. Перший снігопад очікується 24 числа і протягом тижня буде супроводжуватися дощем. Температура повітря вдень залишиться на рівні 4 градусів тепла, а вночі понизиться до мінус 3 градусів. Надмірний рівень вологості та низький тиск.

Метеозалежним громадянам варто більше уваги приділити стану свого здоров’я.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром