Вистава луцького театру номінована на Всеукраїнську премію

17 Листопада 2021, 09:12
Кострубізми. Кумановський 612
Кострубізми. Кумановський
Театр «ГаРмИдЕр» став фіналістом IV Всеукраїнського театрального фестивалю-премії «ГРА» із мультимедійною виставою «Кострубізми. Кумановський» у номінації «За найкращу пошуково-експериментальну виставу».
 
Журналісти Район.Культура дізналися про це на сторінці фестивалю.
Через «оживлення» графіки, перформативні й театральні прийоми, оригінальний звукоряд, синхронізований із відео та дією, режисерка Руслана Порицька відтворила світ сучасного українського художника Миколи Кумановського, який 40 років творив у Луцьку. В основі сценарію — серія його графічних та літературних робіт «Кострубізми», що до того часу не оприлюднювалася і була надана для вистави дружиною художника.
 
Колектив створив спектакль на міксі жанрів, де присутній живий фізичний театр і де графіка художника анімована на віртуальній сцені. У ньому лише один актор, який взаємодіє з графічними зображеннями анімованих героїв химерного світу художника.
 

«Кострубізми» Кумановського 25 листопада показуватимуть на сторінці Національної спілки театральних діячів України в ютубі та на сторінках Спілки та Фестивалю «ГРА» у фейсбуці.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром