«ГаРмИдЕр» покаже документально-поетичний перформанс «Я – ЛЕСЯ»

19 Листопада 2021, 14:35
«Я – ЛЕСЯ» 888
«Я – ЛЕСЯ»
Театр «ГаРмИдЕр» запрошує у свій простір на прем'єру сезону – документально-поетичний перформанс «Я – ЛЕСЯ».
 
Це проєкт неймовірної синергії театру «ГаРмИдЕр», акторок театральної майстерні «ДогориДриґом» та громадського об'єднання «Стендаль». Режисерка і сценаристка: Руслана Порицька. Про це повідомили на сторінці події.
 
Ідея перформансу виникла з дослідження юнацьких років Лесі Українки. У цю тему допомагала зануритися кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української літератури ВНУ імені Лесі Українки Олена Маланій.
 
«Я – ЛЕСЯ» – проникненням юних 15-17 річних акторок у світ такої ж юної Лесі. Це подорож через її дитинство до дівочої зрілості та особистісного становлення. Дівчата-акторки намагаються подолати стереотипні шкільні уявлення про Лесю і потоваришувати з нею. Поетеса спонукає дівчат говорити про перше кохання, депресію, мову. Вони разом із нею жартують і осмислюють біль, виражаючи його словом і рухом, який увиразнила пластиографка Юлія Варченко.
 
«Перформанс «Я – ЛЕСЯ» варто побачити усім: юним, зрілим, тим, хто любить творчість Лесі й тим хто вважає її неактуальною. І може в фіналі щось всередині вас прошепоче: «Я як Леся», «Я – Леся», – кажуть організатори.
Прем’єрний показ відбудеться у неділю 21 листопада о 16:00 у «ГаРмИдЕр ангар-stage» (вулиця Залізнична, 9).
Вхід: благодійний внесок від 80 грн на підтримку функціонування простору.
Бронювання за посиланням.

Показ відбудеться згідно з вимогами до проведення заходів у «червоній зоні».
Звукорежисер: Ігор Михалевич, продюсерка: Елла Яцута. Акторки і співавторки: Христина Томашевич, Вікторія Теслюк, Єлизавета Голоскокова, Анна Лахай, Аніта Шараєвська, Вікторія Марчук.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром