«Прихована» епідемія: лучани сім’ями звертаються до лікарів

11 Січня 2016, 19:06
4046 Джерело: gazeta.lviv.ua

Жителі міста масово хворіють грипом та ГРВІ, проте лікарі стверджують, що рівень захворюваності не перевищує епідемпорогу.

Держсанепідемслужба області стверджує, що у Луцьку та області протягом останнього тижня реєструються поодинокі випадки гострих кишкових та крапельних інфекції. Лікарі запевняють, що показники динаміки розвитку епідемічного процесу на першому тижні епідсезоні грипу відповідають сезонним показникам та свідчать про спад першої хвилі захворюваності. Рівень захворюваності на 25% нижчий від розрахункового епідемпорогу.

Крім того, медпрацівники продовжують проводити протиепідеміологічні  заходи з локалізації та ліквідації осередків захворювання та заходи профілактичного спрямування.

У сімейній амбулаторії, що знаходиться за адресою проспект Президента Грушевського, 1 підтверджують, що кількість хворих таки збільшилась.

«У приймальному дуже багато хворих, особливо діток. Часто приходять за консультацією цілими сім'ями. Багато людей скаржаться на високу температуру», – стверджує лікар-педіатр Світлана Мальована.

У Волинській обласній інфекційній лікарні не заперечують, що хворих у період  новорічно-різдвяних свят побільшало, однак закликають не панікувати та займатися профілактикою ГРВІ та грипу. 

 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром