Патрульні зізналися, що 70% їхньої роботи – негатив

11 Січня 2016, 17:34
3476

Патрульні поліцейські розповіли, що часто їхня  робота перетворюється на стрес, а лучанам ще варто вчитися толерантності.

Про це у понеділок, 11 січня, вони розповіли учням 7, 9, 11, 17, 21 та 25 шкіл міста. Зустріч з новими «копами» відбулася за підтримки  Волинської обласної юнацької  бібліотеки.

Розповісти про себе погодилися рядові поліції Дмитро Слабенко та Олександр Лісінський. Хлопці зізналися, що хочуть щось змінити у державі, саме тому подали документи і стали патрульними поліцейськими. Колись, кажуть, теж ходили вулицями міста не у формі і навіть скоювали правопорушення. Зараз усе змінилося: їм самим доводиться охороняти місто від злочинців. На запитання про порівняння з « кіношними копами», які їдять у машині булочки та п'ють каву, лише посміхаються, мовляв, «нам такого не можна».
 
«Ми не супергерої. Ми звичайні прості люди, які вирішили патрулювати місто, працювати на благо держави. До нас можна спокійно підійти по пораду чи допомогу», – зізнається Дмитро Слабенко.

Поліцейські звернули увагу молоді на те, що пішоходи теж є учасниками дорожнього руху. Неуважність на дорозі може стати причиною страшних ДТП. Нагадують, що перехожі за неправильний перехід згідно із Кодексом України «Про адміністративні правопорушення» зобов'язані оплатити штраф, а саме 51 гривню. Найчастіше пішоходи перебігають дорогу в недозволеному місці, хоча для цього облаштовано «зебри». Поліціянти наголосили, що взимку в темну пору доби треба мати на собі світловідбивний одяг, бо автомобілісти можуть просто не побачити перехожих.

«Діти більше навчені, ніж дорослі. Був свідком ситуації, коли мама тягнула дитинку на червоне світло. Дитина відреагувала правильно, вмовила дочекатися «зеленого». Ми зробили необачній матері зауваження. Діти починають вчити батьків, а це вже круто», – згадує Олександр Лісінський.

Кажуть, навіть ті, хто обіймають доволі високі посади у місці позитивно реагують на попередження поліції. Вони приймають штрафи і практично наступного дня оплачують їх. Проте, лучанам таки варто вчитися толерантності та ввічливого ставлення до патрулів.  Зізнаються, що 70% роботи таки пов'язано з негативом.

«На жаль, нас не викликають¸ щоб попити чаю», – жартує Олександр Лісінський.

Щодо інших незручностей, то патрульні нарікають на відсутність у Луцьку евакуатора, а також відеореєстраторів.

Попри все, поліцейські Олександр та Дмитро задоволені новою роботою. Зізнаються, що це схоже на « голлівудський екшн», постійну  пригоду. Поліцейським приємно, що навіть кафе « вішають» каву, проте послугою не користувалися. Просять, щоб звичайні перехожі підходили і просто хвалили патрульних за хорошу роботу, адже це додаткова мотивація.

Діти зустріччю дуже задоволені. Кажуть, що нові поліцейські їм сподобалися.

«Це дуже позитивні та привітні люди. Раніше здавалося, що поліцейські грубі та суворі. Виявилось, що це не так. Цікаво послухати їхні розповіді, адже вони гарно володіють українською мовою. Сама хочу поступити у правознавчий ліцей, потім можливо піду у поліцію», – розповідає школярка Дарія.


Розповісти про себе погодилися рядові поліції Олександр Лісінський (ліворуч) та Дмитро Слабенко
Розповісти про себе погодилися рядові поліції Олександр Лісінський (ліворуч) та Дмитро Слабенко








 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром