Навчив любити і привів до віри: спогади про єпископа Олега Ведмеденка

16 Листопада 2021, 10:00
Олег Ведмеденко 1285
Олег Ведмеденко

Раптово і трагічно обірвалося життя єпископа Волинського і Галицького Української апостольської православної церкви, засновника та постійного ведучого Біблійної школи духовного вдосконалення, богослова, письменника, проповідника і місіонера Олега Ведмеденка.

Нагадаємо, ввечері 14 листопада його у Луцьку на тротуарі збив п’яний 22-річний водій. Священник отримав складні травми та помер у лікарні. Знайомі, друзі та ті, хто вважав Ведмеденка своїм духовним батьком, поділилися із Район.Луцьк своїми спогадами про цю людину.

Активіст Сергій Рижков був знайомий з отцем останні 20 років та, за його словами, у будь-який момент міг звернутися за розрадою, порадою чи напутнім словом. 

«Вважаю його одним із тих людей, хто змінив мене, як людину. Навчив мене любити. Я вважав його другим батьком. Міг вислухати у важкі моменти, виділити час. І то не п'ять хвилин, не десять. Я думаю, він допоміг багато кому в житті», – висловився чоловік.

«Трагічна загибель єпископа Олега Ведмеденка – це непоправна втрата для кожного, хто знав цю глибоко духовну, мудру і щиру особистість. Відійшов у вічність духівник і наставник, засновник Біблійної школи духовного вдосконалення, який своєю діяльністю допомагав сотням людей. Прикро і важко сприйняти той факт, що його життя обірвалося через халатність і обмеженість п’яного молодика за кермом. Ця трагедія має стати пересторогою кожному, хто допускає таку легковажність, як водіння у нетверезому стані. Адже до лиха в такому випадку недалеко, а страждають від таких ганебних вчинків часто невинні люди. Вічна пам’ять і Царство небесне... Скорбимо і дякуємо Олегу Ведмеденку за його любов до людей, за духовне надбання, що житиме завжди в його книгах, у пам’яті й серцях його послідовників», – написав про новопредставленого голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

«Відійшов у вічність о.Олег Ведмеденко, духовна особа, подібних до яких я напевно і не бачив у житті. Ті хвилини, коли ми з ним спілкувалися, виривали нас поза меж буденності і підносили над зовнішнім, показушним, обрядовим, вторинним. І привідкривали завісу до невимовного. Завжди думалося, що ще буде коли поспілкуватися... Але на все відведений свій час...», – пригадав Орест Заяць.

«Отче, дякую вам за все! Мої очі плачуть, руки тремтять, голова відмовляється вірити... А на серці спокійно і вдячно!Ви пішли фізично, шкода, що саме так... Але у всьому є вищий план Творця! Я Радію, що тепер ви будете з Боженькою обніматись!», – пише психологиня Катерина Магнета, яка вважає себе духовною донькою Олега Ведмеденка.

«Владика Олег Ведмеденко – священник, настоятель громади, батько, світла та чуйна людина. В основі його проповідей лежали смирення та любов – шлях до спасіння. Спілкуючись з Владикою більше 20 років, відчували постійну моральну підтримку у всіх життєвих ситуціях. Дзвонили, писали, зустрічалися, якщо були розбиті,втрачали спокій, Владико молився, втішав,  пригортав, а це окрилювало і життя продовжувалося. Велика втрата. Хай Господь поселить душу спочилого там, де праведні спочивають. Ми будемо молитися за Владику Олега та дякувати Богові, що дарував нам велику милість чути слово Боже устами Владики Олега», – пише прихожанка Мирослава Степанюк.

«Осиротіла наша громада. Не вистачатиме нам усім братніх порад нашого духовного наставника та вчителя о. Олега. Плаче душа, не може заспокоїтися. Справді, яка ж та смерть страшна та невблаганна для нас, бо ми усі дуже любимо отця Олега (у теперішньому часі, а не в минулому), безмежно сумуємо за ним, для нас, вірян, це величезна втрата. Але є надія та віра у світле воскресіння в життя вічне!!! Він завжди залишиться у нашій пам'яті як дуже світла, чесна людина, людина з надзвичайно добрим серцем, щирою душею. Дякую, отче, за те, що свого часу через слово Боже привели мене та моїх рідних до справжньої віри, показали своїм бездоганним прикладом істинне та віддане служіння Богові й людям. Низький Вам поклін за це. Вічний спокій Владиці, новопреставленому о.Олегу, з невимовною радістю у Дусі Святому перебувати в Царстві Небесному. Співчуття рідним та близьким», – передає прихожанка та вчителька недільної школи Тетяна Ларіна.

Редакція Район.Луцьк також висловлює щирі співчуття родині, знайомим та друзям загиблого. 

 
 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром