Луцьк долучиться до Всесвітніх читань палестинського поета

11 Січня 2016, 16:54
1959 Джерело: facebook.com

У книгарні «Є» відбудеться вечір на на підтримку молодого палестинського поета Ашрафа Фаяда.

Захід відбудеться у четвер, 14 січня, за підтримки молодих поетів. Окрім Луцька, Всесвітні читання влаштують у 67 країнах світу.  За твердженням організаторів, до ініціативи долучилося більш як 263 авторів. Серед них і лауреати Нобелівської премії з різних країн: німкеня Герта Мюллер, нігерійка Воле Шоїнка, іспанка Маріо Варгас Льоса та інші.

Ашрафа Фаяда було засуджено до смерті 17 листопада 2015 року судом Саудівської Аравії за злочин відступництва. Окрім того, поета звинувачують у богохульстві і промоції атеїзму у збірці  «Instructions Within». Йому відмовили у наданні адвоката протягом усього утримання під вартою під час судового розгляду.

У Луцьку до Міжнародної ініціативи долучилися Ольга Ляснюк, Віталій Ткачук, Анна Луцюк, Марія Марченкова та  Дмитро Безвербний. Кажуть, що дуже вболівають за долю поета і прагнуть, щоб той залишився живим.

«Як на мене, дикість засуджувати письменника до смертної кари за його слово. Мені здавалося, часи екзекуцій давно минули. Не знаю, чи хоч на 1% у порятунку поета будуть дієвими читання і моя у них участь, але стояти осторонь у цій ситуації не можу», – каже письменниця Ольга Ляснюк.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром