«Трагедія хутора Малі Підгайці»: як реалізовують бюджет участі

15 Листопада 2021, 12:58
Історична пам’ятки в селі Струмівка  «Трагедії хутора Малі Підгайці». 564
Історична пам’ятки в селі Струмівка «Трагедії хутора Малі Підгайці».

В селі Струмівка розпочали підготовчі роботи у місці розташування історичної пам’ятки  «Трагедії хутора Малі Підгайці».

Про це йдеться на сайті Підгайцівської громади.

 Зокрема, в межах пам'ятного знаку викорчовують чагарники, вирівнюють територію та здійснюють розчистку, аби закінчити благоустрій.

Як повідомила координаторка проєкту, жителька села Струмівка, місцева громадська активістка - Олена Колюбаєва, наразі, в процесі  виготовлення перебуває  інформаційний стенд та 3 вказівники до місця трагедії.

«Ми разом з ініціативною групою опитали очевидців трагедії, провели дослідження архівних документів, зустрілися з істориками та врахували думки людей, які тією чи іншою мірою досліджували події 1943 року, коли  біля лісу прилеглих сіл Струмівки та Підгайці німецькі війська спалили живцем 21 людину, з яких – 9 дітей», – розповіла активістка.

В межах пам'ятного знаку, який перебував у занедбаному стані, невдовзі буде здійснено благоустрій, встановлено інформаційний стенд, вказівники напряму руху зі сторони  Струмівка та Підгайців.

Також, вже згенеровано QR-код з посиланням на детальну оновлену інформацію про трагедію. 

Нагадаємо, вартість проєкту за програмою «Бюджет участі-2021» становить 57 150 гривннь, з них: кошти місцевого бюджету 51 435 гривень та  ініціативної групи – 5 715 гривень. Це місце є пам’яттю про війну, невинно закатованих, про людську жорстокість, тому її необхідно зберігати та передавати з покоління в покоління.

Читайте також: Дитячу залізницю у Луцьку незабаром передадуть у комунальну власність

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром