«Луцькводоканал» відремонтував ділянку водогону в районі ЛПЗ

12 Листопада 2021, 13:57
Ремонт водогону 623
Ремонт водогону

«Луцькводоканал» реконструював ділянку єдиного водогону, що постачає воду в район ЛПЗ і прилеглі території.

 Підприємство продовжує оновлювати матеріально-технічну базу і водопровідні мережі, працюючи на випередження, аби попереджати можливі аварійні ситуації та в міру можливостей модернізувати свої об’єкти. Про це Район.Луцьк повідомили в КП «Луцькводоканал».

Відреставрована частина водогону знаходилася у критичному стані і ймовірність її розриву була вкрай високою. А це загрожувало тривалою зупинкою водопостачання значної частини міста в районі ЛПЗ. Мережа проходила над річкою Стир у вигляді дюкера підвісним мостом. Таке розташування призводило до механічних і атмосферних ушкоджень. Раніше порив цієї ділянки водогону вже спричиняв зупинку водопостачання через необхідність проведення ремонту. 

Працівники підприємства здійснили обстеження аварійної ділянки водогону, визначивши високий ризик виникнення поривів. У співпраці з Луцькою міською радою підприємство успішно здійснило реконструкцію частини водогону, проклавши його шляхом горизонтального буріння уже під річкою Стир, з використанням сучасних ПЕ-труб. Також встановлена відповідна запірна регулювальна апаратура, щоб і в майбутньому на стратегічно важливій ділянці не виникало проблем з експлуатацією. 

«Курс на модернізацію і реконструкцію обладнання – пріоритет у нашій роботі упродовж останніх кількох років, – зазначає директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк. – Попри фінансово складний рік ми досить активно працюємо в цьому напрямку. Залучаємо міжнародні інвестиції та проводимо роботи як на каналізаційно-насосних станціях, очисних спорудах, так і на водопровідних мережах міста. Вкладаємо і в оновлення обладнання для ремонтних робіт, автопарку, захисного спецодягу для працівників тощо».

Читайте також: Лучанина розвели на понад сім тисяч гривень в інтернет-магазині

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром