У місті хочуть заборонити пересувні зоопарки

11 Січня 2016, 12:56
3506

Лучанка пропонує заборонити діяльність пересувних звіринців, зоопарків та виставок диких тварин, а також цирків з використанням дресированих тварин.

Таку петицію зареєструвала Вероніка Федосова у понеділок, 11 січня.

 
Вона аргументує, що згідно із ст. 25 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», забороняється використання тварини у кориді, створення та діяльність пересувних звіринців, пересувних зоопарків та пересувних виставок диких тварин, а також діяльність дельфінаріїв, що не мають природної морської води.

«У Луцьку періодично гастролюють подібні «концтабори» для тварин, а також цирки, у розважальних програмах яких задіяні дресировані тварини – тому можна вважати, що подібні цирки теж мають у своєму складі пересувні звіринці (де утримуються тварини). Така діяльність є прямим порушенням вказаної статті Закону», – зазначає лучанка.

Авторка петиції впевнена, що відповідне рішення про заборону такої діяльності за участю тварин позитивно зарекомендує Луцьк як місто високої сучасної культури у ставленні до тварин та буде прогресивним позитивним прикладом для інших українських міст. Варто врахувати і те, що Луцьк є обласним центром прикордонної з Євросоюзом країни Польщі, а в країнах Євросоюзу такі заборони на місцевому рівні давно є орієнтиром у екологічній свідомості громадян ХХІ століття та в екологічному вихованні дітей (як приклад – міста Вроцлав, Слупськ та інші).

Наразі  цю петицію підписали 14 осіб з 300 потрібних, щоб її розглянули у міськраді.

Нагадаємо, торік у листопада підприємець з Луцька возив зоопарк із хворими тваринами. Клітки, в яких перебували тварини, не відповідають нормам.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
11 Січня 2016, 16:45
До такої заборони додати і локальну заборону стаціонування пересувних цирків: http://milaiss.blogspot.pt/2015/02/2015.html та зняття з реєстрації ПП, що використовують тварин в розважальних заходах. <br/>Нагадаю, що ПП Худадян - прописаний у Луцьку, досі ховає свій пересувний розважальний комплекс: https://youtu.be/5Ohc9M7e9_Q , а зареєструвала його міська реєстраційна система Луцька!
11 Січня 2016, 19:41
я против использования животных в передвижных цирках и т д
11 Січня 2016, 21:47
Запретить использование животных в цирках!
12 Січня 2016, 12:51
Запретить использование животных в госучереждениях
13 Січня 2016, 13:08
Запретить использование животных в госучереждениях
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром