У Піддубцях завершили капітальний ремонт вулиці

09 Листопада 2021, 13:25
Відремонтована дорога 516
Відремонтована дорога

У селі Піддубці завершили капітальний ремонт на вулиці Новокотівській.

Про це Район.Луцьк повідомили у пресслужбі  Підгайцівської громади.

Мешканці села чекали асфальтне покриття понад 5 років і раніше ніхто їм не обіцяв щось, окрім щебеню.

Мешканка села Наталія Міцевська розповіла, що усі ці роки вона неодноразова зверталася до різних установ, аби знайти підтримку та отримати якісне дорожнє покриття біля свого будинку.

Каже, що раніше, коли була жива сусідка напроти, вона відкривала ворота і дозволяла дітям бавитись у себе на подвірї, яке заасфальтоване. Останнім часом жінці із двома дошкільнятами доводилось йти кількасот метрів до повороту, щоб діти могли помалювати на дорозі кольоровою крейдою, або покататись на самокатах.

 Проєктну документацію на ремонт дороги розпочали розробляти на початку 2021 року, оскільки заручилися підтримкою в області, де на капітальний ремонт дорожнього полотна пообіцяли 1 мільйон гривень субвенції з державного бюджету.

Громаді ж потрібно було на умовах співфінансування додати близько 500 тисяч гривень. За ці кошти, згідно з проєктною документацією, мали відремонтувати лише 500 метрів дорожнього полотна.

Заступник Підгайцівського сільського голови Леонід Гроголь розповів, аби завершити ремонт Новокотівської повністю, депутати прийняли рішення виготовити документацію на іншу частину дороги та передбачити кошти на ці потреби у бюджеті Підгайцівської сільради.

Однак влітку, коли відбувся тендер та була готова практично уся документація до початку робіт, субвенцію в області перерозподілили й коштів з державного бюджету в громаду не надійшло. Тому ремонт довелось повністю робити лише за кошти місцевого бюджету.

Читайте також: У Луцькому СІЗО писали Всеукраїнський радіодиктант

 

 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39