Вусенко «взяла штурмом» прокуратуру

02 Листопада 2017, 15:37
3677

Поки сесія поновляла і звільняла Юлію Вусенко з посади секретаря Луцькради, вона з депутатами чотирьох фракцій добивалася зустрічі з прокурором області.

Приводом до походу у правоохоронний орган стала позачергова сесія Луцької міської ради, на якій депутатська більшість одним рішенням поновила і звільнила Юлію. Одноголосне рішення прийняли шляхом таємного голосування.

У цей час Юлія Вусенко разом з депутатами фракцій «Самопоміч», «Свобода», «Солідарність» і «Народний контроль» відправилися до обласної прокуратури.

Депутатів впустили на зустріч прокурором Масимом Киричуком не з першого разу. Після кількох невеликих скандалів делегація з п’яти депутатів таки потрапила до прокурора області.

Депутатів Луцької міської ради не пускають у прукоратуру
Депутатів Луцької міської ради не пускають у прукоратуру

Після зустрічі Юлія Вусенко повідомила журналістам, що Пустовіту загрожує кримінал через такі дії.

«Це рішення, яке прийняла сесія, не має жодного стосунку до мого поновлення. Тому що є роз’яснення, відповідно до якого поновити мене має посадова особа. А єдиний механізм реалізації якоїсь дії посадової особи – це є персональне розпорядження Григорія Пустовіта, який має всі повноваження для цього. Тобто сесія – це своєрідна ширма, щоб виправдати свою бездіяльність. Це ніяк не впливає на виконання рішення суду. У нашій країні за невиконання рішення суду передбачена кримінальна відповідальність. Тому нам підтвердили в прокуратурі, що готові оголосити підозру Пустовіту у разі, якщо рішення суду не буде виконане належним чином», – зазначила Юлія Вусенко.

Юлія Вусенко додала, що в п’ятницю, 27 жовтня, Григорію Пустовіту виконавча служба вручила постанову, і він сплатив штраф за невиконання рішення суду. За словами депутатки, сьогодні прийдуть повторно подивитися, чи видане таке розпорядження. Якщо його немає, то судовий виконавець подає на кримінал заяву, і далі справа за прокуратурою.

«Є рішення суду, і його мають виконати. Якщо мають поновити Юлію Василівну, значить, першочергово мають це зробити. Наступний етап, якщо її колегіально звільняють, то її звільняють. Але має бути запис у трудовій книжці про поновлення. А не так, що в одному рішенні подали, що і поновити і звільнити», – прокоментував голова фракції «Солідарність» у міськраді Петро Нестерук.

Депутат також зауважив, що у «цирку», який відбувався в міській раді, брати участі не хотіли.

«Я не розумію, що там треба було робити. Там не було ніяких питань, що стосувалися міста. Є рішення суду, і має бути якась процедура – це поновлення Юлії Вусенко. Закон потрібно виконувати», – додав депутат.

 

 

 

Коментарі
19 Листопада 2017, 01:09
В античній літературі є книга про ....ЖАБОМИШОДРАКІВКУ .==щось подібне творять через століття в Луцькій міській раді !
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром