Інцидент з водієм маршрутки: поліцейські показали відео з бодікамер

07 Листопада 2021, 10:59
Затримання 953
Затримання

У Луцьку на Ковельській між патрульними поліцейськими та водієм маршрутки Луцьк-Торчин стався конфлікт.

Нагадаємо, ситуація мала місце 6 листопада. Її неоднозначне висвітлення у соцмережах викликало бурхливу реакцію містян у соцмережах. Відтак поліцейські, які й зупинили автобус, надали відео зі своїх бодікамер, де показано, як усе відбувалося насправді. Його опублікували на сторінці патрульних у фейсбуці.

Так, водій перебував без засобів індивідуального захисту, чим порушував вимоги запроваджених обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, визначених у Постанові КМУ від 9.12.2020 №1236.

Вказаний транспортний засіб зупинили на підставі п. 3 ч. 1 ст. 35 Закону України «Про Національну поліцію».

«Під час спілкування з водієм, останній не пред’являв документи для встановлення особи, грубо та агресивно себе поводив у присутності пасажирів, виражався нецензурною лайкою до працівників поліції. З метою забезпечення провадження у справі про адміністративне правопорушення водія було попереджено, що його буде затримано, однак водій на законні вимоги працівників поліції не реагував. Водія було затримано, а на місце події викликали допоміжні екіпажі та медиків, які оглянули чоловіка та не виявили на ньому серйозних травм», – пояснює пресслужба поліції.

Нагадаємо, водія справді госпіталізували з підозрою на перелом руки, але він не підтвердився.

 

Для об’єктивності встановлення всіх обставин події на місці працювала слідчо-оперативна група.

Дані 30-річного водія врешті вдалося встановити та скласти адміністративні матеріали відповідно до вчинених правопорушень за ч. 2 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей), ст. 173 (Дрібне хуліганство) та ст.185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) КУпАП.

«Ми як завжди закликаємо дотримуватися карантинних вимог та бути взаємоввічливими, адже саме це дозволило б вичерпати сьогоднішню подію», – резюмували у поліції.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром