Як на Волині працюватимуть підприємтсва під час «червоної» зони

06 Листопада 2021, 10:30
Як на Волині працюватимуть підприємтсва під час «червоної» зони 1208
Як на Волині працюватимуть підприємтсва під час «червоної» зони

До роботи підприємств та установ Волині під час червоної зони застосовуються ті ж вимоги, що й до роботи решти установ.

Про це журналістам Район.Медицина стало відомо під час брифінгу, який відбувся в ОДА 5 листопада. 

Головна державна санітарна лікарка Волині Наталія Янко наголосила, що заклади, як-от спортзали, заклади громадського харчування, торгово-розважальні центри, заклади торгівлі та побутового обслуговування, ринки, можуть працювати у «червоній» зоні в тому разі, якщо 100% працівників та відвідувачів мають «зелений» ковід-сертифікат, сертифікат про негативний результат тесту, дійсний 72 години, або довідку про одужання.

«Рішення про те, працювати підприємству чи ні, якщо його працівники не є стовідсотково вакциновані, прийматиме власник. Але якщо перевірка встановить порушення законодавства, відповідати також доведеться власнику чи керівнику», – розповіла Наталія Янко. 

Вона нагадала, що з 8 листопада працівників установ (освітянських закладів, органів державної влади) будуть відсторонювати від роботи без збереження заробітної плати. 

Але згодом, за її словами, перелік професій буде розширюватися: додадуться працівники пенсійних установ, соціального захисту, тобто тих, які найбільше відвідує людей з групи ризику. 

Читайте також: Офіційно: Волинь переходить у «червону» зону карантину

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром