Міський голова зустрівся з медоварами і пасічниками

09 Січня 2016, 17:40
2596 Джерело: .lutskrada.gov.ua

У суботу, 9 січня, у нашому місті уже вдесяте відбувається етно-фестиваль «Різдво У Луцьку». Традиційно, вдев'яте, у його рамках проводиться конкурс питних медів, які представлені з різних регіонів нашої країни.

Луцький міський голова Микола Романюк зустрівся з пасічниками та медоварами, повідомляє прес-служба Луцькради. 

Участь у розмові взяли заступник міського голови Андрій Киця, начальники управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудрявцева, управління культури Тетяна Гнатів, відділу промоції міста управління туризму та промоції міста Богдан Каліш, заступник директора департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Юрченко, президент Спілки пасічників України Володимир Стретович, голова Гільдії медоварів України Василь Барабаш, віце-президент Спілки пасічників України, голова братства бджолярів Волині «Ройовий стан» Володимир Дмитрук, президент товариства пасічників Люблінського воєводства Збігнєв Янкевіч, представники громадських організацій пасічників та медоварів зі Львівської, Київської, Івано-Франківської, Закарпатської та інших областей.

Міський голова Микола Романюк привітав усіх з Різдвом Христовим та побажав гарного перебування у Луцьку. Він наголосив, що приємно бачити таких поважних гостей на одному з найбільших християнських свят у нашому місті. За словами міського голови, вдалося налагодити хорошу співпрацю з пасічниками та медоварами Волині. Він наголосив, що міська влада нині приділяє значну увагу промоції Луцька, аби про нього дізналося якомога більше туристів.

«Одним із елементів є питні меди, які були традиційним напоєм для нашого народу у давнину. Нині це все відновлюється поступово, адже цей напій є корисним для здоров'я людини», – зазначив він.

Міський голова Микола Романюк додав, що коли є спільна робота і підтримка – це дає результат. За його словами, Володимир Дмитрук і його однодумці беруть участь у всіх туристичних виставках, де представляють місто Луцьк.


На завершення виступу Микола Романюк подякував усім, хто завітав до нашого міста та побажав міцного здоров'я, щастя та миру в країні.

Наголосив на хорошій співпраці влади та бджолярів й віце-президент Спілки пасічників України, голова братства бджолярів Волині «Ройовий стан» Володимир Дмитрук, який зауважив, що налагоджено хороший діалог. У спільній роботі, за його словами, вдалося реалізувати проект «Медова хата», де кожен охочий може придбати продукти бджільництва.

Крім того, братство бджолярів Волині «Ройовий стан» увійшло до складу Туристичного альянсу та розробило перші в країні медові маршрути. Їхньою особливістю, за словами Володимира Дмитрука, є те, що туристи можуть відвідати пасіку, побачити, як працюють бджоли, спробувати добути мед тощо. Він наголосив, що представляючи Луцьк на різних туристичних виставках та ярмарках, поряд із інформаційними матеріалами про культурні та історичні надбання міста представлені питні меди. За його словами, біля стенду нашого міста завжди багато відвідувачів.

Подякували Миколі Романюку за підтримку пасічників і медоварів й президент Спілки пасічників України Володимир Стретович та голова Гільдії медоварів України Василь Барабаш.

Володимир Стретович зауважив, що представники цієї галузі з Волині є одними з кращих в Україні. За його словами, наш край є прикладом взаємної співпраці влади і громадської організації, яка дає позитивні результати. Також Володимир Стретович назвав позитивним той факт, що Луцьк займається популяризацією питних медів, адже це давній український напій.

Василь Барабаш наголосив, що лише в об'єднані і спільній праці вдасться досягнути необхідних результатів. Він відзначив, що ще у літописах є згадки про питні меди, які виготовдяв наш народ. На його думку, ці традиції були забуті, однак, нині їх необхідно відновлювати. Василю Барабашу приємно, що міська влада Луцька бере активну участь у цьому процесі.

Президент товариства пасічників Люблінського воєводства Республіки Польща Збігнєв Янкевіч зазначив, що йому приємно зустрічатися зі своїми українськими колегами. Він висловив сподівання на тісну співпрацю бджолярів обох країн. За його словами, нам один в одного є чого повчитися і чим поділитися. Він переконаний, що це може стати ще одним кроком до наближення України до європейського співтовариства.

Збігнєв Янкевіч також позитивно віжзначив підтримку міського голови Миколи Романюка діяльності пасічників та медоварів, популяризацію питних медів.

На завершення зустрічі гості обмінялися символічними подарунками.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром