Ветеранів: ліфт не працює понад півмісяця

31 Жовтня 2017, 19:43
Фото ілюстративне 5231 Джерело: Leopolis.news
Фото ілюстративне

У луцькій багатоповерхівці, що на вулиці Ветеранів, більше місяця не працює ліфт, у якого перегорів мотор.

Йдеться про будинок № 3, – повідомляє ІА Волинські Новини.

Мешканка будинку Інна каже що,14 жовтня в усій багатоповерхівці вимкнули світло, а після того, як подачу електроенергії відновили, перестав працювати ліфт.

Аварійна служба ліфтів ПП СРБУ «Волиньліфт» пояснює це тим, що у ліфта перегорів мотор. Там додали, що його заміну мають профінансувати самі мешканці посередництвом ЖКГ. 

Майстер ЖКГ-7, яка обслуговує будинок, розповіла, що з проблемою ознайомлена, але для того, аби можна було розпочати ремонт, мешканці багатоповерхівки повинні написати колективну заяву та скерувати її до ЖКГ. Лише опісля, зі слів майстра, працівники «Волиньліфту» можуть приступити до роботи, яку здатні будуть завершити навіть протягом одного дня. Вартість ремонтних робіт ЖКГ-7 обіцяє взяти на себе, однак скільки саме потрібно коштів, майстер повідомити відмовилася.

Мешканка будинку розповіла, що для ремонту ліфта потрібна колективна заява жильців, а останнім повідомили лише декілька днів тому. Жінка бідкається, що вже понад два тижні з маленькою донькою змушена підніматися багато поверхів пішки. За її словами, незважаючи на запевнення ЖКГ у тому, що ремонт не проблема, дочекатися справного ліфта швидко вочевидь не вийде.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась відзначив, що загалом термін експлуатації ліфтів у луцьких багатоповерхівках становить 25 років. Після закінчення цього часу рекомендовано провести капітальний ремонт. У випадку несправності відремонтувати ліфт мешканці повинні за власний рахунок або за кошти ЖКГ.

Читайте такожПовідомили деталі загибелі лучанки у ліфті

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром