Кравчука: жителі панельного будинку забули, що таке тепло

31 Жовтня 2017, 11:16
2682

У житловому будинку на вулиці Кравчука, 4 досі не розпочався опалювальний сезон.

Про це стало відомо на засіданні комісії Луцькради з питань житлово-комунального господарства 31 жовтня.

Від холоду в квартирах потерпають люди, котрі живуть у четвертому під’їзді. Пізній опалювальний сезон у цьому будинку вже не вперше. Місцева жителька Лариса Кропива зазначає, що такі проблеми почалися з 2015 року.

«Ми звертались і до «Луцьктепла», і до «МЖК», але результату немає. Ми сидимо без тепла і платимо за повітря. Ніхто нам не перераховує ні копійки. А ті, хто приходили перевіряти, говорили, що недостатні параметри «Луцьктепла». Подивитись на батерею, яка не працює, ніхто не хотів. Я маю платити за повітря? Якщо люди не справляються із своїми обов’язками, то поставте когось іншого», – зазначає жінка.

Через те, що немає опалення, у кімнатах з’явився грибок, почали псуватись стіни. Світлана Суходольська, яка живе у цьому будинку на першому поверсі, говорить, що не знає, що таке тепло. «Протягом цих трьох років в мене взагалі тепла немає. Моя квартира ніколи не опалюється і я не знаю, що таке тепло», – ділиться проблемою жінка.

Невтішну ситуацію прокоментувала директорка КП «Луцьктепло» Валентина Малютіна:

«Подати теплоносії у всі будинки неможливо. Розпочали роботу 23 жовтня, тоді підтягнулись усі. Ми обслуговуємо 800 житлових будинків, тобто об’єм немаленький. Якщо в одній квартирі холодно, а в одній тепло, то це проблеми у самому будинку.

Немає належного функціонування внутрішньобудинкових мереж, а до цього ми не маємо стосунку. Хтось робить підлогу з підігрівом, десь тепліше, десь холодніше, через те і є такі проблеми. Можливо, потрібно провести якусь детальнішу експертизу», – говорить Малютіна.

Директор «МЖК» Валерій Ковалюк розповів, що це панельний будинок із верхньою розводкою. Тобто гаряча вода проходить із верхнього поверху на нижній. А проблема в тому, що немає перепаду тиску. Останній, який був зафіксований – 4,1. Для нормального опалювання потрібен мінімальний перепад 0,5. При теплій погоді запустити опалення дуже важко.

Депутати прийняли рішення провести комісійне обстеження мережі, до якої належить цей будинок, а «Луцьктепло» здійснить перерахунок коштів.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром