55-й мікрорайон: боротьба за добудову школи № 27 продовжується

30 Жовтня 2017, 16:13
5996

Луцьку школу № 27 так і не добудують до кінця 2017 року. Попри те, що гроші були, чиновники вирішили затягти процес і зробили школу довгобудом.

«На жаль, на сьогоднішній день політичні амбіції міської влади не співпадають з інтересами 55-го мікрорайону. Будівельні роботи приблизно на 95 % завершені, залишились дрібниці. Далі мали йти закупівля та встановлення обладнання», – розповів народний депутат Ігор Лапін під час огляду будівництва школи 28 жовтня.

Він зазначив, що на початку року для добудови школи не вистачало 40 мільйонів гривень. За словами нардепа, ще Микола Романюк виділив 10 млн із місцевого бюджету і більше 16 млн нардеп залучив через центральний бюджет при розподілі субвенцій. Однак, місцева влада відкликала 10 млн гривень на будівництво дороги. З перерахунком іншої суми забудовнику теж на рівні очільників області з'явились технічні проблеми.

З будівництва школи виділили 10 млн на дорогу
З будівництва школи виділили 10 млн на дорогу

Більше того, на сесії міськради минулого тижня піднімали питання, щоб змінити розпорядника коштів. Не зрозуміло, яка різниця, через який бюджет йдуть кошти (обласний чи місцевий), якщо вони мають цільове призначення і мають бути передані на добудову школи.

«Не мають пояснень дії міської ради в останньому голосуванні за невиділення коштів, адже перерозподіл міського бюджету 86 млн. Чому так було необхідно забирати з будівництва школи 10 млн на дорогу – відповіді ніхто не дав. Звичайно, дорога потрібна і її будують. Я бачу, що є ливньовки. Але судячи з висоти фундаменту найближчих будинків, водовідведення повинно бути досить добре продумане. Інакше ми можемо втратити і новий садочок, і школу. На 33-му мікрорайоні такі ливньовки є, але ми всі бачимо, яка вода стоїть в дощ поблизу ТЦ «Гостинець», оскільки там нема водозбирача», – сказав народний депутат.

Дорога потрібна і її будують
Дорога потрібна і її будують

Саме на останній сесії Луцької міської ради, при розгляді змін до бюджету, більшість депутатського корпусу не підтримала пропозицію депутата Тараса Шляхтича виділити 10 млн грн з резервного фонду для добудови школи. Не знайшлося потрібної кількості голосів і для пропозиції депутата Павла Данильчука, щоб виділити хоча б 5 млн гривень з того ж фонду.

З будівництва школи виділили 10 млн на дорогу
З будівництва школи виділили 10 млн на дорогу

«З приводу того, що відбувається загалом в міській раді – це питання до депутатів. Думаю, мешканці 55-го мікрорайону дадуть їм самі оцінку. Сусідні школи перевантаженні, діти навчаються в дві зміни. Ця школа нова, з гарним басейном, в який вже навіть воду залили. Фактично, школярі могли б йти з першого вересня вже вчитися в школу № 27. Але, на жаль, місцеві депутати не справилися зі своїми політичними амбіціями та забаганками, і ми досі продовжуємо боротьбу за добудову школи-довгобуду», – підсумував Ігор Лапін.

Будівельні роботи приблизно на 95 % завершені
Будівельні роботи приблизно на 95 % завершені

Оскільки школу в експлуатацію не здали, а всі будівельно-монтажні роботи, фарбування, частково покладений лінолеум всередині зроблено, її необхідно опалювати вже цю зиму. Тому боротьба за невведення школи в експлуатацію невдала. По-суті школа є, будівля збудована, просто її не використовують поки за призначенням. Однак, якщо чиновники не будуть штучно створювати фінансові труднощі, школу можна буде здати в найближчий час.

Народнй депутат Ігор Лапін
Народнй депутат Ігор Лапін

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром