Вакцинація, ціни на газ та проблеми ветеранів: чому прем'єр-міністр України відвідав Луцьк

29 Жовтня 2021, 20:20
Вакцинація, ціни на газ та проблеми ветеранів: чому прем'єр-міністр України відвідав Луцьк 1431
Вакцинація, ціни на газ та проблеми ветеранів: чому прем'єр-міністр України відвідав Луцьк

До Луцька 29 жовтня з робочим візитом приїжджав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.  Він відвідав Луцький ремонтний завод «Мотор» та проінспектував кілька медичних закладів, зокрема Луцьку міську клінічну лікарню.

Під час візиту в лікарню  прем’єр-міністр поспілкувався з журналістами. На зустрічі побувала журналістка Район.Луцьк.

Через Конгрес місцевих та регіональних влад, до якого Денис Шмигаль підключився онлайн із заводу «Мотор», прем’єр приїхав до Луцької міської лікарні на дві години пізніше запланованого часу. Проте його дочекалися не лише поліція, лікарі та журналісти, а й люди, які хотіли, щоб їхні звернення почули й розглянули на найвищому рівні. Тому прем’єр-міністра під дверима лікарні зустрічав невеличкий натовп, поки він в оточенні охорони й лікарів прямував інспектувати приймальне відділення.

Після короткої екскурсії посадовець нарешті вийшов до людей разом із головою Волинської облдержадміністрації Юрієм Погуляйком та заступницею міністра охорони здоров'я Іриною Микичак. Він зазначив, що дуже важливо побувати в регіонах та поспілкуватися з місцевою владою про початок опалювального сезону та боротьбу з коронавірусом.

«Я всюди закликаю вакцинуватися. Це єдиний шлях подолати пандемію. Ми не робили локдаунів. Навіть запровадження в регіонах червоної зони не передбачає закриття бізнесів та інших традиційних речей, як було минулого року. Навпаки, вакциновані особи та бізнеси навіть у червоній зоні не матимуть практично ніяких обмежень», – розповів прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль також навів приклади Моршина і ще декількох громад, де вже вакцинувалися близько 90% населення. Через таку масову вакцинацію у місцевих лікарнях наразі нема жодного хворого на коронавірус. За словами прем’єра, в Україну до кінця роки доставлять ще 19 мільйонів доз вакцини. На сьогодні у складах та на пунктах щеплення зберігають 9 мільйонів доз. На кожному з п’яти центрів вакцинації у Луцьку щодня вакцинують 500-550 осіб, що за словами міністра, є досить хорошим показником, попри те, що Волинь досі знаходить на дні таблиці вакцинації.

Щодо опалювального сезону, то Денис Шмигаль похвалив Волинську область за хороший початок. Він зазначив, що велика кількість котелень у комунальних та державних закладах працює на альтернативному паливі, що є добрим прикладом для інших регіонів. Також він розповів, що цього року уряд заклав близько 12 мільярдів гривень на субсидії для 3 мільйонів домогосподарств по всій країні. Тобто, в середньому розмір субсидії збільшиться до 2 тисяч гривень.

До того ж він запевнив, що цьогоріч ціни на газ не зростатимуть. Якщо й відбудеться підняття, то незначне і в межах інфляційних відсотків.

Під час відповідей на запитання зачепили тему закриття вугільних шахт на Волині, але прем’єр запевнив, що цим питанням займається галузеве міністерство, а він триматиме на контролі.

Правом останнього запитання скористався чоловік, який представляв луцьких ветеранів. Він розповів про місцевий госпіталь, який давно вже потребує ремонту й коштів на утримання, але виділені кошти все ніяк не можуть до нього дійти. Також він зазначив, що у ветеранів часто виникають проблеми під час отримання земельних ділянок.

Денис Шмигаль спочатку відповів, що цим питанням займеться міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна. Проте лучанин попросив, щоб прем’єр особисто його вислухав після завершення зустрічі, а той погодився.

Коли камери вимкнули міністра обступили стурбовані громадяни, лікарі й охорони, поки він розмовляв із кількома людьми, що також виявили бажання особисто передати свої звернення до уряду.

Читайте також: У МОЗ роз'яснили, що може бути протипоказом до вакцинації від COVID

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром