Жителі Кульчина просять продовжити автобусний маршрут № 26

29 Жовтня 2021, 14:21
Маршрутка у Луцьку 716
Маршрутка у Луцьку

Мешканці Кульчина просять продовжити автобусний маршрут № 26, який курсує Луцьком.

Про це пише Суспільне.

На сайті місцевих петицій зареєстрували звернення, яке вже набрало необхідних 300 підписів, аби влада його розглянула.

Автори петиції вважають несправедливим те, що жителі сіл платять 14 гривень, а не 8, як жителі обласного центру.

Жителька села Кульчин, яке орієнтовно за 10 кілометрів від міста, Лариса Антонюк, яка підписала петицію про продовження маршруту, розповіла: оскільки село приєдналося до міста, жителі хочуть їздити маршруткою за вісім гривень.

Нині, каже жінка, за одну поїздку сплачують 14 гривень.

 «Хоч ми не часто їздимо, але ми за село. От Княгининок їздить за вісім, Забороль за вісім гривень. Ми чомусь за 14. Я не вважаю, що ми живемо далі, ніж Княгининок», – зазначила Лариса Антонюк.

Зараз у село курсують маршрутки за напрямком Клепачів, Озерце і Кульчин, але ними їхати з села дорожче: ціна проїзду від 14 до 20 гривень, – розповіла місцева жителька Валентина.

 «Ми ж таки відносимося до Луцька уже, але ціна у нас зовсім інша. По місту їде 8 гривень, а в село 14 гривень від «Променя»», – каже жінка.

Думка водіїв і влади

Не продовжувати міський автобус № 26 до Кульчина, а змінити схему руху автобуса № 104, – такої думки водій маршрутки № 104 «Луцьк-Кульчин» Ігор Шнайдер. З його слів, пасажиропотік автобуса «Луцьк – Кульчин» низький і перевезення пасажирів за вісім гривень, каже чоловік, буде не вигідним для перевізника.

«Я привіз зараз трьох людей. Всі вийшли – все. Моя характерна думка така була б, зробили б два кульчинських автобуси до ринку і з ринку. І не треба тих 26-их автобусів. Ми б частіше ходили і в нас було б більше рейсів», – зазначив водій.

Кульчинський напрямок обслуговує три маршрути, з яких із двома договори підписувала Волинська облдержадміністрація. Міська рада уклала договір із перевізником на маршруті № 104 і скарг на нього не було, – розповів начальник управління транспорту Луцької міськради Віктор Главічка.

«Треба розглядати, що у нас кінцева цього маршруту № 26 знаходиться на вулиці Селищній, де також проживає значна кількість громадян. Цей маршрут відкривався, щоб розв'язати питання довезення людей з мікрорайону Вишків у Луцьк», – зазначив посадовець.

Начальник управління транспорту Віктор Главічка додав: оскільки петиція набрала достатню кількість голосів, то впродовж 10 днів міськрада дасть офіційну відповідь щодо пропозиції продовжити маршрут № 26 до села Кульчин.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром