У селі під Луцьком відбувся завершальни етап обласних змаганнь зі спортивного орієнтування

29 Жовтня 2021, 10:17
Учасники змагань 652
Учасники змагань

У селі Забороль Луцького району відбувся фінальний день  обласних змагань зі спортивного орієнтування  під назвою «Волинська осінь».

Як розповів Суспільному директор Волинського центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства Богдан Бальбуза, цьогоріч до заходу долучилися майже тисяча учасників.

На фінальний день змагань 28 жовтня спортсмени з'їхалися до оздоровчого табору в селі Забороль Луцького району. Зі слів судді змагань Анни Климчук, у перший день змагання відбувалися в селі Масловець неподалік Любомля. На другий день спортсмени з'їхалися до села Городилець Ковельського району.

«Сьогодні (28 жовтня – ред.) було майже 500 осіб. Хлопці окремо змагаються, дівчата окремо. Застосовується сучасна електронна відмітка, бо раніше відмічалися всі олівцями, потім компостерами. Тепер відмітка – це спеціальний чип. На фініші зразу можна бачити результат, який також з’являється в інтернеті», – розповіла Анна Климчук.

Участь у змаганнях брали школярі та студенти від 10 до 18 років. Суддя змагань каже: реєструвалися також і дорослі, але до командного заліку їх не залучають.

11-річний учасник змагань зі Старої Вижівки Лук’ян Супронюк брав участь у змаганнях впродовж трьох днів. Школяр каже: спортивним орієнтування займається півтора року.

«У мене тато займався туризмом і вчителька дуже хороша. Мені дуже подобається, орієнтуватися та бігати», – додав хлопець.

Друге місце у своїй віковій категорії у другий день змагань виграла 15-річна Єва Ремба, яка займається орієнтуванням п'ятий рік.

 «Ці змагання проводять щороку, і я весь час беру участь», – додала школярка.

Четвертий рік займається туризмом лучанка Даніела Калинович. Каже: два дні змагань далися їй нелегко, проте виграти призове місце вдалося. 

«Була не всі дні на змаганнях, бо було дуже далеко і з нашої команди з Луцька ніхто не поїхав. А ці два дні давались нелегко, але було круто і мені це дуже сподобалось», – говорить волинянка.

Директор Волинського центру національно-патріотичного виховання Богдан Бальбуза зазначив, що в останні роки до змагань долучається все більше дітей.

«Спортивне орієнтування є найбільш масовим видом спорту і має розвиватись на Волині. Можете бачити наскільки у нас все автоматизовано», – додав керівник центру.

Обласні змагання, які цьогоріч відбулися 21 раз, тривали впродовж трьох днів. Переможців змагань визначали у різних вікових категоріях, а також у командному заліку.

У результаті переможцем у командному заліку стала команда Камінь-Каширської громади. Друге місце вибороли учасники з Луцької територіальної громади. Третє посіли учасники з Любомльської громади.

 

Читайте також: У Луцьку проводять заняття дітям із сімей, які потребують особливої соціальної підтримки

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром