«Школа успіху» – у Луцьку пройшов освітній онлайн-проєкт

28 Жовтня 2021, 13:36
Онлайн навчання школи 774
Онлайн навчання школи

У Луцьку пройшов освітній онлайн-проєкт «Школа успіху» у форматі 7 лекцій від успішних людей.

Проєкт відбувся 23-24 жовтня. Про це журналістам Район.Культура розповіла організаторка луцької школи Неоніла Борецька.

Локальна «Школа успіху» – це проєкт, який проводять випускники проєкту Klitschko Foundation у своїх громадах, щоб на практиці засвоїти здобуті знання, стати місцевими лідерами та отримати досвід проведення проєктів. Для жителів громади це шанс дізнатись більше про навички XXI століття, можливості саморозвитку, переваги неформальної освіти, а також знайти однодумців.

Мета школи – заохотити підлітків до саморозвитку, популяризувати неформальну освіту. 

Учасники з Луцька мали можливість дізнатись історію створення бізнесу кав'ярні «Kava Avenue» від його власника. Андрій Хоменко дав поради підліткам та розповів, як важливо не здаватись та формувати свій життєвий досвід. 

Також школярі почули відповіді на свої питання про національну свідомість від «амбасадорки української мови» – Ольги Кулікової. Разом обговорили теми становища української мови, нового правопису та вживання фемінітивів. Лекція психологині Світлани Сасюк дала зрозуміти, наскільки важливо вміти керувати своїми емоціями та розвивати навички емоційного інтелекту. 

Підлітки більше дізнались про екологію від Євгенії Аратовської: про відкриття сортувальної станції у Києві та створення організації «Україна без сміття». Христина Словік розповіла про дебати, як правильно аргументувати свою думку. Уляна Кашепа – про те, як виникає мотивація. 

«Проєкт змотивував мене іти до своїх цілей, постійно самовдосконалюватись морально та розвиватись. А ще я познайомилась з чудовими людьми, які є моїми однодумцями зі спільними інтересами та поглядами на життя», – ділиться враженнями учасниця проєкту Іванна. 

«Школа успіху. Луцьк» дала мені багато нових знань, які буду застосовувати у своєму житті. Також класні ігри і чудові люди. Спікерка про мотивацію перевернула моє сприйняття мотивації, сказавши, що дія зароджую мотивацію, а не навпаки. Це були неймовірні 2 дні», – говорить школярка Валерія. 

 Організаторка луцької «Школи успіху» каже, що вперше організовувала проєкт та це стало цікавим досвід для неї. 

«Я переконалась, що навички комунікації надзвичайно важливі, а ще необхідно правильно організовувати свій час. Вважаю, що проєкт вдався, адже отримала безліч приємних відгуків учасників. Це неоціненний досвід, головне – не боятись, не зупинятись, якщо на шляху до цілі є випробування та складнощі, адже саме вони роблять нас сильнішими», – зазначає Неоніла Борецька.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром