Кращі ідеї для інтер'єру однокімнатної квартири

26 Жовтня 2021, 15:10
Фото ілюстративне РЕКЛАМА 1268
Фото ілюстративне

В сучасних хрущовках на 30-50 кв.м часто проживають не тільки сімейна пара, а й діти, а іноді і бабусі, дідусі. Плануючи дизайн однокімнатної квартири, власник неминуче стикається з викликом, як розмістити на невеликій площі все необхідне для комфортного життя, уникнути відчуття перевантаженості і захаращеності, зробити своє житло стильним і затишним.

З чого почати

Щоб ремонт невеликої квартири вийшов дійсно бюджетним, а інтер'єр в результаті відповідав очікуванням, в першу чергу важливо все спланувати. Такий підхід виправдовує себе не тільки під час перебудови своїми руками старих малогабаритних квартир, а й для житла в новобудові.

Складаючи список всього, що необхідно розмістити, слід віддати перевагу трансформуючим меблям. Наприклад, диван, що розкладається замість двоспального ліжка. Це стосується і обладнання місць для роботи, навчання, хобі, спільного проведення часу. Слід передбачити достатньо місць для зберігання речей всіх членів сім'ї.

Розуміючи, які меблі і побутову техніку необхідно розташувати, переходять до складання плану розташування. Планування квартири, виконане в масштабі, значно полегшить роботу. При цьому, варто розглянути декілька варіантів, вибрати найкращий.

На цьому етапі розглядають варіанти перепланування. Можливо студія раціональніше, ніж квартира з окремою кухнею, або для збільшення корисної площі стоїть поєднати туалет і ванну. Об'єднання кімнати з балконом дає можливість виділити ще одну функціональну зону. Наприклад, кабінет. Паралельно опрацьовують варіанти освітлення.

Проектування інтер'єру

Після цього продумують дизайн однокімнатної квартири в сучасному стилі більш детально. На цьому етапі визначаються, в якому дизайнерському стилі буде витримано оформлення приміщень, вибирають колірну гамму, декор, оздоблення стін і підлоги. Щоб вдало купити фотообої, слід підбирати їх відповідно до призначення приміщення і концепцією проєкту. Вони повинні посилити задум дизайнера, служити стильною прикрасою.

Чим менше площа приміщення, тим більше обмежень. У просторих квартирах з високими стелями можливе оформлення в стилі лофт, йому властива колірна гамма в темних тонах з використанням яскравих акцентів, що абсолютно не підходить для невеликих квартир.

Для малогабаритних квартир, перевантажених меблями, не варто вибирати класичний стиль. І навпаки, сучасний дизайн, оформлення в світлих тонах візуально роблять квартиру більш вільною і затишною. Його ідеально доповнять такі шпалери, як на фото.

Стиль хай-тек – це строгі прості лінії, використання монохромних кольорів, ергономічність, новітні матеріали і технології.

Приміщення в скандинавському стилі оформлені в білих, пастельних, сірих тонах, їх відрізняють простота, практичність, елегантність.

Мінімалізм передбачає використання простих рішень, натуральних матеріалів, відмову від зайвого декору. Системи зберігання приховані.

Органічно будуть виглядати в зоні відпочинку.

Знайти свій варіант інтер'єру допоможуть фото.

Фінальний етап планування

На цьому етапі об'єднують воєдино всі зауваження, інформацію про підібрані меблі, оздоблювальні матеріали, прораховують остаточну вартість проекту. Бюджетний ремонт в маленькій квартирі вимагає терпіння і організованості. Але нагородою буде індивідуальний інтер'єр, комфортне функціональне житло.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром