У школі Підгайцівської громади запустили оновлену котельню

22 Жовтня 2021, 14:19
Оновлена котельня 839
Оновлена котельня

У Підгайцівській громаді завершили підготовку до опалювального сезону, запустивши тепло в оновленій після капітального ремонту шкільній котельні у селі Хорлупи. 

Про це Район.Луцьк повідомили в пресслужбі  Підгайцівської сільської ради.

Директорка навчального закладу Ірина Тарасюк розповіла, що останні 15 років школу обігрівали за допомогою твердопаливного котла, резервного, на випадок поломки не було. У зимовий період потужностей котельні не вистачало, аби створити комфортні умови для навчання дітей, часто на уроках доводилось сидіти у верхньому одязі і дітям, і вчителям.

Для безпечної роботи в приміщенні котельні встановлений сигналізатор загазованості повітря оксидом вуглецю. Теплова схема твердопаливних котлів обладнана повітрозбірниками та спускниками, вентиляцією.

Відвід продуктів згоряння виконується за допомогою димососа, який підключений до димової труби діаметром 35 см і висотою 15 метрів. Аби збільшити термін використання теплових котлів, встановили систему хімводпідготовки води, яка потрапляє до котлів із загального водопроводу. 

Один котел обладнаний пелетним пальником факельного типу. Подача палива до котла здійснюється автоматично з бункера, що дуже полегшує роботу операторів котельні. Тепер вони просто налаштовують програму та вказують з якою періодичністю пелета має подаватись у пальник. Об’ємів пелетного бункера вистачає на добу.

Резервний котел розрахований на обігрів приміщень торфобрикетом та дровами. Його рекомендують використовувати, коли на вулиці не має великих морозів.

Нове обладнання та устаткування котельні розраховане на економію паливно-енергетичних ресурсів та збереження навколишнього середовища. 

Обслуговуватимуть котельню четверо операторів, двоє з них  - старожили. Кажуть, що раніше умови праці були складнішими та й старий котел часто підводив, через відсутність витяжки у котельні був специфічний запах. Зараз увесь процес автоматизований, а теплові котли легші у догляді.

Читайте також:  Бюджет Луцької громади отримав 39 мільйонів податку на нерухомість

 

 

 

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024