На Луцькому залізничному вокзалі не продають квитків невакцинованим: як реагують пасажири

22 Жовтня 2021, 11:58
Вагон потяга 814
Вагон потяга

На Луцькому залізничному вокзалі не продають квитків невакцинованим  та тим, хто немає на руках ПЛР-тесту з негативним результатом. 

Через це виникають суперечки між пасажирами та залізничниками. Про це розповіла Суспільному касирка вокзалу Тетяна Височанська.

З 21 жовтня при вході на вокзал працює чергова, яка контролює дотримання карантинних вимог у приміщенні.

Лучанин Володимир Мартинюк не зміг купити квитки до Києва. Каже: збирався їхати до столиці в неділю, але на касі чоловіку відмовили.

«Це якийсь абсурд, я в шоці. Де написано, що мусово вакцинуватися? Добре, хай роблять безкоштовно ПЛР, все, немає питань. А чого я маю їхати, ще й платний тест робити?», – обурюється чоловік. Додає: пробуватиме потрапити у вагон, вмовивши керівника потяга. «Піду до начальника поїзда, сяду, та й все», – каже чоловік.

О 12:10 до Луцька приїхав потяг сполученням Ковель-Новоолексієвка. Перш ніж потрапити у вагон, провідники перевіряють у пасажирів медичні документи.

Лучанка Любов Таєнчук їде до Дніпра. Каже: все необхідне для поїздки має.

«Ми свідомі люди, маю сертифікат на мене, на чоловіка. Ми ще в липні вакцинувалися і тепер їдемо сміливо. Там зараз червона зона, масок набрали цілу сумку», – розповідає пасажирка.

Як розповіла провідниця потяга Валентина Бойко, має чіткі інструкції, щодо перевірки сертифікатів вакцинації та тестів. 

«Такі правила, ми маємо викликати поліцію, скласти акт і не допустити до посадки. В Ковелі посадки не було, це перша посадка, перші пасажири», – каже залізничниця.

Зі слів чергового по вокзалу Дмитра Семенова, 21 жовтня у Луцьку також зупинятимуться ще три потяги. Для усіх пасажирів діятимуть ті ж правила.

Зі слів речника патрульної поліції Волині Богдана Павловича, під час посадки на потяг Ковель-Новоолексіївка на вокзалі у Луцьку жодних порушень не зафіксували.

Читайте також:  ВНУ імені Лесі Українки переходить на дистанційне навчання

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024