Ми змінюємо минуле, яке творить майбутнє: у Музеї Корсаків оновили основну експозицію

20 Жовтня 2021, 12:31
Музей сучасного українського мистецтва Корсаків 730
Музей сучасного українського мистецтва Корсаків

У Музеї сучасного українського мистецтва майже на 70 імен художників та на 150 артоб'єктів стало більше. 

Експозиційна площа проєкту «Генези сучасного українського мистецтва» розкинулася аж на 2,5 тисячі м2, що майже втричі більше від попередньої. При цьому загальна площа Музею сучасного українського мистецтва Корсаків досягла 7,5 тисяч м2. Про це Район.Культура розповіли представники музею.

Наразі в експозиції Музею Корсаків понад тисяча артоб’єктів, які представили більше як 200 митців. Також діє бібліотека близько 4 тисяч унікальних видань на найрізноманітнішу тематику та артковоркінг «Робітня» – це креативний простір, де кожен може стати митцем, а кожен митець зможе створити, щось велике; це простір для рефлексії та дискусій, де всі зможуть отримати нові знання, свіжий естетичний досвід та знайти натхнення.

Читайте також: На межі життя і смерті. У Луцьку відкрили виставку «Memento Mori» Світлани Редкач

«Наполеон казав, що історію пишуть переможці, ми ж переконані, що історію пишуть ті хто хоче перемогти. Можна написати багато книг з історії сучасного українського мистецтва, які прочитає декілька сотень експертів. А можна зробити експозицію у новітньому музеї, яку будуть відвідувати десятки тисяч людей. Яка буде не лише розповідати історію сучасного українського мистецтва, а і демонструвати наживо її кращі надбання», – зазначає фундатор Музею сучасного українського мистецтва Корсаків Віктор Корсак.

Читайте також: Луцьк: в Музеї Корсаків відбудеться відкриття проєкту Едуарда Балули

Музей запрошує на відкриття оновленої та значно розширеної основної експозиції «Генези сучасного українського мистецтва»: ще більше артоб’єктів, ще більше митців, ще більше виставкових площ.

Відкриття відбудеться 22 жовтня о 17:00. Вхід вільний. У програмі авторська екскурсія новими залами «Генези».

Проєкт «Генеза сучасного українського мистецтва» демонструє його джерела, через тяглість та діалоги художників різних поколінь. Показує світовій спільноті актуальні мистецькі пошуки сучасних українських художників. Для кожного з українських регіонів характерні свої традиції, своє минуле, свої ракурси бачення національних перспектив та культурно-художні стереотипи.

Читайте також: Експозицію з власних фондів Музею Корсаків покажуть на «Тижні українського мистецтва» у Бельгії

Експозиція підкреслює вагомість впливу локального історико-культурного та художнього досвіду на формування сучасного українського мистецтва. Аналіз його розвитку в Україні неможливий без урахування регіональних відмінностей, без зіставлення різних практик, особливостей місцевого контексту. На виставці представлені Західний, Дніпровський, Одеський, Закарпатський, Київський, Харківський та Південно-східний мистецькі осередки та зала соцреалізму.

«Ми будуємо музейну інституцію найвищого рівня, яка змінює минуле, рефлексує теперішнє та творить майбутнє, що сприятиме розвитку духовності нації та пропагуватиме українське мистецтво у світі. Це наша місія. І ця експозиція – це ще один гігантський крок у її реалізації», – розповідають фундатори музею.

Читайте також:  Сто днів для культури: редакція Район.in.ua збирає кошти на новий проєкт

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром